fbpx

Nordijsko hodanje

VAŽNO, VAŽNO!
Jubilarna 10. generacija Trčaonine škole trčanja i nordijskog hodanja kreće u ožujku 2020. godine. Svi zainteresirani za pohađanje početničkih grupa nordijskog hodanja mogu već sada ispuniti prijavni obrazac, a mi ćemo vam se javiti u siječnju/veljači 2020. sa svim informacijama.

Do tada pratite vijesti na ovoj web stranici te objave na našoj Facebook stranici www.facebook.com/trcaona.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti.

Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova. Nakon što savladamo osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost.

Aktivnost je koja kao i trčanje, zahtjeva redovno i kontinuirano vježbanje, jer dugoročno izvođenje vježbi jedini je način da bi se dobrobiti ovakvog načina rekreacije primijetile. Preporučljiva je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Mjesto okupljanja ove grupe je kod sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma.

Za treninge na savskom nasipu na adresi Odranska 1 (pogledaj lokaciju na karti) imamo svlačionice koje se čuvaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocijenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 400 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga.

U okolnim ulicama je 3. parkirna zona. Na udaljenosti cca 500m je Savska cesta kojom prolaze tramvaji 4, 5, 7, 14 i 17 pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi savskog nasipa te je nužna disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i zbog toga se krećemo u dvoredu.

Treninzi na lokacijama Maksimir i savski nasip su identični te ih možete kombinirati ukoliko propustite trening na svojoj lokaciji.

Termini treninga - savski nasip

Treninzi se održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom u večernjim satima (od 18 – 19 i 19:15 – 20:15 sati, ovisno o veličini grupe).

Mjesto okupljanja - savski nasip

nordic

Termini treninga - Maksimir

Treninzi se održavaju: utorkom i četvrtkom u večernjim satima (od 18 – 19 i 19:15 – 20:15 sati, ovisno o veličini grupe) te subotom u jutarnjem terminu (od 8 – 9 i 9:15 – 10:15 sati, ovisno o veličini grupe).

Mjesto okupljanja - park Maksimir

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.