fbpx

Nordijsko hodanje

Jubilarna 10. generacija Trčaone škole trčanja kreće 9. ožujka 2020. godine.
Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje početničkih grupa nordijskog hodanja ispunite prijavni obrazac

Pratite objave i na našoj Facebook stranici www.facebook.com/trcaona.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti.

Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova. Nakon što savladamo osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost.

Aktivnost je koja kao i trčanje, zahtjeva redovno i kontinuirano vježbanje, jer dugoročno izvođenje vježbi jedini je način da bi se dobrobiti ovakvog načina rekreacije primijetile. Preporučljiva je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Mjesto okupljanja:

kod sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma.

predvorje Privatne klasične gimnazije Zagreb u Harambašićevoj 19.

* lokacija okupljanja Maksimir se premjestila iz razloga što Park Maksimir uvodi koncesiju na korištenje parka. U ishođenju smo dozvole no do dobivanja iste nalazimo se na lokaciji Harambašićeva 19.

U blizini (kod Ekonomskog fakulteta) je veliki parking te tramvaji 1, 9 i 17, a nije daleko ni Maksimirska ulica kojom idu tramvaji 4, 5, 7, 11 i 12. Mi vas potičemo da na treninge dolazite javnim prijevozom ili biciklima.

Za treninge na savskom nasipu na adresi Odranska 1 (pogledaj lokaciju na karti) imamo svlačionice koje se čuvaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocijenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 400 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga.

U okolnim ulicama je 3. parkirna zona. Na udaljenosti cca 500m je Savska cesta kojom prolaze tramvaji 4, 5, 7, 14 i 17 pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi te je nužna disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i zbog toga se krećemo u dvoredu.

Treninzi na lokacijama Maksimir i savski nasip su identični te ih možete kombinirati ukoliko propustite trening na svojoj lokaciji.

Termini treninga - savski nasip

Treninzi se održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom u večernjim satima (od 18 – 19 i 19:15 – 20:15 sati, ovisno o veličini grupe).

Mjesto okupljanja - savski nasip

nordic

Termini treninga - Maksimir

Treninzi se održavaju: utorkom i četvrtkom u večernjim satima (od 18 – 19 i 19:15 – 20:15 sati, ovisno o veličini grupe) te subotom u jutarnjem terminu (od 8 – 9 i 9:15 – 10:15 sati, ovisno o veličini grupe).

Mjesto okupljanja - Harambašićeva 19

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.