fbpx

Trčaona trail

NOVO, NOVO! 
Od. 7.7.2018. pokrećemo novu početničku trail grupu koja će trenirati u terminu subotom od 19h. Priključiti se može bilo tko iz kluba ili škole jer krećemo ispočetka. U studenom ćemo spojiti grupe tj. početnici će postati junior napredni traileri.

 

U sklopu Trčaoninog kluba trčanja moguće je pohađanje i treninga trail trčanja koji se održavaju subotom u popodnevnim satima.

Trail trčanje podrazumijeva trčanje u tišini prirode, najčešće šumskim i makadamskim stazama. Ovaj oblik trčanja zahtijeva viši stupanj fizičke spreme pa nije prikladan za početnike u trčanju. Ako iza sebe imate istrčan (cestovni) polumaraton spremni ste ući u svijet trail trčanja.

U Trčaoninom programu trail trčanja poboljšat ćemo vašu formu i učiti vas tehnici trail trčanja te obaveznoj i preporučljivoj opremi.

Za razliku od kluba i škole trčanja, lokacija održavanja trail treninga nije uvijek ista. Lokacija treninga će naravno biti u prirodi, a s obzirom da nas okružuju prekrasni parkovi prirode (Medvednica, Žumberak-Samoborsko gorje) i parkovi u samome gradu (Maksimir, Dotrščina) koristiti ćemo njihove staze za naše treninge.

Staza svakog treninga će unaprijed biti definirana i dostavljena članovima koji su je dužni imati uz sebe na treningu kao GPS zapis u svom sportskom satu ili kao isprintanu kartu/upute.

Cilj priprema

Početnička grupa trail sekcije starta u prosincu 2017., a cilj je polaznike sekcije pripremiti za nastup na nekoj trail utrci u proljeće 2018.

Treneri

Treneri su kineziolozi i strastveni trail trkači – Maja Marukić i Marko Bićanić koji iza sebe imaju godine bavljenja trail trčanjem i nebrojeno utrka. Uostalom, dođite i upoznajte ih!

Termini treninga

NAPREDNA GRUPA: subotom od 8 – 10 h, a ostali treninzi se odrađuju u sklopu treninga kluba trčanja.
POČETNIČKA GRUPA: subotom od 19 – 20 h, a ostali treninzi se odrađuju u sklopu treninga škole ili kluba trčanja.

trail2048_2
TrcaonaTrail_cover

Upiši se u Trčaonu trail

Ukoliko te zanima trail trčanje i navedeni program rada, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.