fbpx

Upisi

Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovano je 2007. godine s ciljem promocije i popularizacije rekreativnog trčanja u Republici Hrvatskoj. Trčaona je udrugin projekt kojim se želi građane uvesti u svijet sportske rekreacije.

Mjesečna članarina u udruzi iznosi 170 kn.

Polaznici Trčaona škole trčanja, generacija 2017. (Foto: Krume Ivanovski)

 

Škola trčanja (početničke grupe)

2011. godine smo osmislili projekt škole trčanja kojim smo željeli obuhvatiti odrasle građane koji se žele početi baviti rekreativnim trčanjem, a koji zadnjih godina nisu bili tjelesno aktivni.

Cilj škole trčanja je da početnike u trčanju, bez obzira na godine, spol i težinu pokrenemo i od njih napravimo rekreativne trkače. Želimo im omogućiti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu.

U periodu od 2011. do 2016. godine projekt je realiziran u partnerstvu s tvrtkom adidas pod imenom adidas škola trčanja, a od 2017. projekt škole trčanja djeluje pod imenom Trčaona škola trčanja.

U sedam godina postojanja kroz školu je prošlo više od 5400 polaznika. Projekt je postao nacionalan jer se iz Zagreba proširio u još 4 hrvatska grada –  Rijeku, Pulu, Osijek i Split, ali je i potaknuo i brojne druge hrvatske gradove da organiziraju svoje škole trčanja. Po uzoru na nas, pojavile su se i škole trčanja u susjednoj Srbiji i Bosni i Hercegovini pa slobodno možemo reći da je postao i regionalni projekt.

Trčaona škola trčanja upisuje početnike samo jednom godišnje (veljača/ožujak), a program traje 8 mjeseci.

Vijest o otvaranju prijava za upis u školu trčanja 2018.

Prijavni obrazac za školu trčanja

 

Klub trčanja (napredne grupe)

Od jeseni 2017. godine u Trčaoni Zagreb imamo klub trčanja tj. napredne grupe u kojima treniraju osobe koje nisu početnici. Cilj ovih grupa je i dalje rekreativno bavljenje trčanjem no s jačim programom od onoga u školi trčanja. Program kluba trčanja vas priprema za nastupe na utrkama od 5, 10 pa do 21 km.

Osim “klasičnih” grupa imamo i dvije grupe koje ulaze u program pod nazivom Trčaona Plus: trail grupa (koja se bavi trail trčanjem) i brza grupa (koja priprema polaznike na polumaraton za 1:40).

U Trčaona klub trčanja se možete upisati bilo kada ali pod uvjetom da niste početnik tj. da trenutno možete istrčati minimalno 5 km 3 puta tjedno.

Prijavni obrazac za klub trčanja

 

Nordijsko hodanje

Od proljeća 2017. u Trčaoni Zagreb imamo i program nordijskog hodanja. To je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina koje se tri puta tjedno žele kretati u grupi te biti na svježem zraku. Kao i kod trčanja, polaznike nordijskog hodanja vodi stručni trener.

U program nordijskog hodanja se možete upisati bilo kada ukoliko imate osnovna znanja tehnike nordijskog hodanja, a ako ih namate onda ćete s trenerom morati proći kratki tečaj tehnike nordijskog hodanja.

Prijavni obrazac za nordijsko hodanje

 

2D kod za plaćanje članarine

Ispod je 2D kod koji možete koristiti za plaćanje mjesečne članarine. Samo ne zaboravite u poziv na broj ili opis plaćanja upisati vaš članski broj.