Ljubljanski maraton, 19. po redu, ove se godine održao 26. listopada. Već tradicionalne dužine prekrasnih trasa koje vode po cijeloj Ljubljani, oduševile su sve prisutne trkače, ali i navijače. Članovi AK Perpetuum Mobile i adidas škole trčanja natjecali su se na 10 kilometarskoj trci i polumaratonu.

ljmaraton1Cijela slovenska priča započela je dan ranije polaskom autobusa s parkirališta Boćarskog doma. Po dolasku u Ljubljanu obišli smo „Tečem“ expo – running Fair gdje smo preuzeli startne brojeve i na opće oduševljenje, u zelenim ruksacima pronašli službene adidas majice maratona. Posjetili smo i slovenske kolege iz adidas šole teka na njihovom štandu i utamanili solidan gablec koji se skrivao iza najavljenog „Pasta partyja“. Trase utrka već su bile zatvorene za promet.

Ovom prilikom moramo pohvaliti i osoblje hotela „Park“ u kojem smo bili smješteni, koje je bez ikakvih problema promijenilo satnicu doručka prema našim potrebama. Naime, 10 kilometarska trka startala je već u 8:30.

ljmaraton3

Nakon ranojutarnjeg okupljanja pred hotelom, uputili smo se na zagrijavanje kod starta na Slovenskoj cesti. U utrci na 10 km, sudjelovalo je oko 7 600 trkača. Startni boxevi prepuni, službeni spiker u ulozi animatora, a iznad starta na uzdignutoj pozornici bubnjari koji pojačavaju nalet adrenalina.

ljmaraton5

Atmosfera neponovljiva – navijači na svakom koraku: ne samo kod starta/cilja, već svakih 50-ak metara duž cijele dužine trase. Navijalo se čegrtaljkama, trubicama, dječjim bubnjevima pa čak i poklopcima lonaca. Svakih nekoliko kilometara punktovi na kojima se nalaze bubnjari, a oko osmog kilometra limena glazba!

ljmaraton2

U 10:30, nakon zagrijavanja na samom Prešernovom trgu, na red je došao start maratona i polumaratona. Prohladnu temperaturu do ugodne je dovelo ljubljansko sunce pa je užitak 8 400 polumaratonaca bio potpun.

ljmaraton4

Vrhunska organizacija, predivan grad, divni domaćini i još bolji navijači definitivan su razlog da Ljubljanski maraton posjetimo i sljedeće godine. I sljedeće. I one nakon.

Izvještava vaša Ivi

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: