fbpx

Nordijsko hodanje 2022. / 2023. – posebni treninzi, izleti i festivali

Svi naši aktivni članovi škole i kluba nordijskog hodanja imat će prilike uživati u pojedinim aktivnostima koje smo im pripremili u još jednoj hodačkoj sezoni. Ovu sezonu očekuju nas nove staze na pojedinim mjestima kao i zanimljivi festivali i izleti gdje ćemo uživati u ljepotama prirode i nordijskog hodanja.

Članovi kluba nordijskog hodanja Trčaona Zagreb na izletima, dužinskim treninzima i festivalima mogu uživati tijekom cijele godine, a popis lokacija i vrijeme održavanja u 2022./2023. nalazi se u nastavku:

 

DatumNazivMjesto
08.10.2022. (subota)Festival nordijskog hodanja i natjecanjeVaraždin
03.12.2022. (subota) Dužinski trening i izlet na DotrščinuDotrščina (Zagreb)
28.1.2023. (subota) Dužinski trening i izlet na DotrščinuDotrščina (Zagreb)
26.2.2023. (nedjelja) Dužinski trening i izlet na Medvednicu
Gračani – Stara lugarnica (Leustekova staza)
Gračani (Zagreb)
26.3.2023. (nedjelja) Izlet na kanjon Kamačnik Vrbovsko
U svibnju Festival nordijskog hodanja Trakošćan
4.6.2023. (nedjelja) Dužinski trening i izlet na Medvednicu
Šestine – Lugareva kuća
Šestine (Zagreb)

 

Dužinski treninzi

Osim redovitih treninga unutar Trčaona programa nordijskog hodanja povremeno organiziramo dužinske treninge (dulji od 60 min) na različitim lokacijama u gradu uz prethodni dogovor s grupama. Na taj način postoji prilika da se odradi trening negdje drugdje, da se vidi i upozna nešto novo i odradi dužina u većem trajanju od one na treningu.

Festivali nordijskog hodanja i pješačenja

Riječ je o manifestacijama (događajima) koje se organiziraju diljem Hrvatske s ciljem da se što većem broju ljudi približe dobrobiti bavljenja ovom aktivnošću. Na festivalima se nerijetko okupi više stotina zaljubljenika u nordijsko hodanje s rekreativnim, natjecateljskim ali i zabavnim programima. Na festivalima se najčešće nudi nekoliko staza/dužina koje se obilaze u grupi, a samo neki festivali imaju i natjecateljske dionice (točka ispod). Neka od mjesta i gradova u kojima se organiziraju ovakvi festivali su Varaždin, Trakošćan, Hvar, Platak, Opatija, Krk, Samobor …

Natjecanja u nordijskom hodanju

Iako još toliko nije smatran sportom, povremenom se organiziraju natjecanja u nordijskom hodanju gdje pojedinci mogu testirati razinu kondicije i natjecati se s obzirom na dobnu kategoriju na nekoj od dužina primjerice 2, 5 i 10 km.

Izleti

Povremeno organiziramo izlete na Medvednicu ili neku drugu zanimljivu lokaciju. Ide se obično na staze lake do srednje težine s određenim usponom tj. nadmorskom razlikom. Obično oni koji se prijavljuju za izlete treniraju nordijsko hodanje minimalno 6 mjeseci u kontinuitetu.