fbpx

Nordijsko hodanje 2022. – posebni treninzi, izleti i festivali

Za sve naše aktivne članove škole i kluba nordijskog hodanje i ove godine smo pripremili niz aktivnosti (zanimljivi dužinski treninzi, festivali nordijskog hodanja, izleti,…). Riječ je o raznim manifestacijama i događajima u kojima svi polaznici mogu primijeniti sve do sada naučeno znanje iz nordijskog hodanja i pritom se zabaviti.

Festivan nordijskog hodanja Varaždin 2021.
Festival nordijskog hodanja Varaždin 2021.

 

Članovi kluba nordijskog hodanja Trčaone Zagreb na izletima, dužinskim treninzima i festivalima mogu uživati tijekom cijele godine, a popis lokacija i vrijeme održavanja u 2022. nalazi se u nastavku:

 

DatumNazivMjesto
27.02.2022. (nedjelja)Dužinski trening i izlet na MedvenicuŠestine (Zagreb)
27.03.2022. (nedjelja)Izlet na izvor KupeHrvatsko (Gorski Kotar)
02.04.2022. (subota)Festival nordijskog hodanja i natjecanjeMaksimir (Zagreb)
09.04.2022. (subota)Festival nordijskog hodanjaOpatija
14.05.2022. (subota)Festival nordijskog hodanjaTrakošćan
11.06.2022. (subota)Dužinski trening i izlet na MedvednicuGračani (Zagreb)
10.09.2022. (subota)Festival nordijskog hodanjaSamobor
08.10.2022. (subota)Festival nordijskog hodanja i natjecanjeVaraždin
13.11.2022. (nedjelja)Festival nordijskog hodanjaKrk

 

Dužinski treninzi

Osim redovitih treninga povremeno organiziramo dužinske treninge (dulji od 60 min) na različitim lokacijama u gradu uz prethodni dogovor s grupom. Na taj način postoji prilika da se odradi trening negdje drugdje, da se vidi i upozna nešto novo i odradi dužina u različitom trajanju.

Festivali nordijskog hodanja i pješačenja

Riječ je o manifestacijama (događajima) koje se organiziraju diljem Hrvatske s ciljem da se što većem broju ljudi približe dobrobiti bavljenja ovom aktivnosti. Na festivalima se nerijetko okupi više stotina zaljubljenika u nordijsko hodanje s rekreativnim, natjecateljskim ali i zabavnim programima. Na festivalima se najčešće nudi nekoliko staza/dužina koje se obilaze u grupi, a samo neki festivali imaju i natjecateljske dionice (točka ispod). Neka od mjesta i gradova u kojima se organiziraju ovakvi festivali su Varaždin, Trakošćan, Jelsa, Platak, Opatija, Krk, …

Natjecanja u nordijskom hodanju

Iako još toliko nije smatran sportom, povremenom se organiziraju natjecanja u nordijskom hodanju gdje pojedinci mogu testirati razinu kondicije i natjecati se s obzirom na dobnu kategoriju na nekoj od dužina primjerice 2, 5 i 10 km.

Izleti

Povremeno organiziramo izlete na Medvednicu ili neku drugu zanimljivu lokaciju. Ide se obično na staze lake do srednje težine s određenim usponom tj. nadmorskom razlikom. Obično oni koji se prijavljuju za ove izlete treniraju nordijsko hodanje minimalno 6 mjeseci.

Festival nordijskog hodanja Trakošćan 2021.