fbpx

Nordijsko hodanje 2023. – posebni treninzi, izleti i festivali

Svi naši aktivni članovi škole i kluba nordijskog hodanja imat će prilike uživati u pojedinim aktivnostima koje smo im pripremili u još novoj sezoni. U sezoni 2023. očekuju nas brojne nove staze kao i različiti festivali i izleti gdje ćemo uživati u prirodi i dobrobitima nordijskog hodanja.

Članovi kluba nordijskog hodanja Trčaona Zagreb na izletima, dužinskim treninzima i festivalima mogu uživati tijekom cijele godine, a popis lokacija i vrijeme održavanja u 2023. nalazi se u nastavku:

 

DatumNazivMjesto
28.1.2023. (subota)Dužinski trening i izlet na DotrščinuDotrščina (Zagreb)
11.2.2023. (subota)Dužinski trening i izlet na DotrščinuDotrščina (Zagreb)
26.2.2023. (nedjelja)Dužinski trening i izlet na MedvednicuGračani - Stara lugarnica (Medvednica)
3. mj. 2023. Natjecanje u nordijskom hodanju (U organizaciji saveza HSNH )Nemamo informacija u ovom trenutku
26.3.2023. (nedjelja)Izlet na kanjon Kamačnik Vrbovsko
06.5.2023. (subota)Festival nordijskog hodanja i natjecanjeTrakošćan
21.5.2023. (nedjelja) Utrka u nordijskom hodanju Medvednica trailPD Hunjka, Medvednica
4.6.2023. (nedjelja) Dužinski trening i izlet na MedvednicuGračani - Šestine -Stara lugarnica (Medvednica)
16.9.2023. (subota) Festival nordijskog hodanja u SamoboruSamobor
14.10.2023. (subota) Dužinski trening i izlet na Dotrščinu Dotrščina (Zagreb)
12.11.2023. (nedjelja)Festival nordijskog hodanja Malinska, Krk
2.12.2023. (subota) Dužinski trening i izlet na Dotrščinu
Dotrščina (Zagreb)

 

Dužinski treninzi

Osim redovitih treninga unutar Trčaona programa nordijskog hodanja, povremeno tijekom godine organiziramo i dužinske treninge (dulji od 60 min) na različitim lokacijama u gradu uz prethodni dogovor s grupama. To su najčešće dužinski treninzi koji imaju duže trajanje od klasičnog treninga na stalnim lokacijama. Promjena lokacije se s članovima komunicira unaprijed.

Festivali nordijskog hodanja i pješačenja

Riječ je o manifestacijama (događajima) koje se organiziraju diljem Hrvatske s ciljem da se što većem broju ljudi približe dobrobiti bavljenja ovom aktivnošću. Na festivalima se nerijetko okupi više stotina zaljubljenika u nordijsko hodanje s rekreativnim, natjecateljskim, ali i zabavnim programima. Na festivalima se najčešće nudi nekoliko staza/dužina koje se obilaze u grupi, a samo neki festivali imaju i natjecateljske dionice. Gradovi u kojima se organiziraju ovakvi festivali su Split, Opatija, Trakošćan, Platak, Zagreb, Novi Marof, Samobor, Hvar, Brijuni, Krk i mi ćemo ih posjetiti nekoliko. Više informacija vezanih uz  Festivale koji nisu na našem Trčaona popisu, možete pronaći na stranicama Hrvatskog saveza nordijskog hodanja: nordijsko-hodanje.com/

Natjecanja u nordijskom hodanju

Svakim danom sve  je veći interes za sudjelovanje na natjecanjima i kao posljedica toga sve je više takvih događaja diljem Hrvatske. Iako još nije objavljen službeni kalendar natjecanja, Hrvatski savez nordijskog hodanja ima u planu za 2023. organizirati niz natjecanja s pojedinim udrugama. Svako natjecanje bodovat će se i ti bodovi, osvojeni na pojedinačnim natjecanjima, ulaze u ukupan zbroj za poredak. Riječ je o tzv. kup sustavu natjecanja. Cilj tog niza natjecanja je odabir najboljih za sudjelovanje na idućem većem događaju. U 2022. to bilo Svjetsko prvenstvo u Poljskoj na kojem smo sudjelovali s članovima Trčaone.

Planiramo članove nordijskog hodanja voditi na natjecanja (ovisno o zainteresiranosti)  i potvrđujemo organiziranje vlastite utrke na Medvednici koja će se održati 21.5.2023. (u sklopu Medvednica trail utrke). Nadamo se kako će nas jednako kao i prošle godine ići veliki broj, a sigurni smo kako ćete uživati.

Izleti

Povremeno organiziramo izlete na Medvednicu ili neku drugu zanimljivu lokaciju. Najčešće hodamo  staze lake do srednje težine s određenim usponom tj. nadmorskom razlikom. Kako bi sudjelovali u ovakvim izletima potrebno je trenirati nordijsko hodanje minimalno 6 mjeseci u kontinuitetu.