fbpx

Trčaona je članica Hrvatskog saveza nordijskog hodanja

Trčaona škola i klub trčanja i nordijskog hodanja projekt je Udruge aktivan život koja je osnovana 2007. u Zagrebu s ciljem skretanja pozornosti na nužnost rekreativnog bavljenja športom u svrhu očuvanja i poboljšanja psiho-fizičkog zdravlja te osvještavanje pojedinca o važnosti zdravih prehrambenih navika. Kroz svoj rad, Udruga želi potaknuti pojedinca na mijenjanje (loših) životnih navika i na kretanje. Trčaona je značajan dio te promjene i već 9 godina radi na pokretanju trkača rekreativaca.

Prije tri godine, u sklopu Trčaone Zagreb, uz trčanje smo odlučili pokrenuti i školu nordijskog hodanja kako bismo ovaj sport istaknuli i približili onima koji ne žele ili ne mogu trčati, ali i pokazali kvalitetu tog sporta i njegov utjecaj na zdravlje. Danas u Trčaoni imamo 2 trenera nordijskog hodanja i dvije jakosne grupe. Zahvaljujući tome sve više ljudi prepoznalo je nordijsko hodanje kao rekreaciju kojim se mogu baviti bez obzira na spol, dob i fizičku spremu.

Trener Alvin i trenerica Karla demonstriraju pravilan način nordijskog hodanja.

Kako bismo Trčaonu Nodic podignuli na jednu višu razinu, učlanjenje u Hrvatski savez nordijskog hodanja (HSNH) bio je logičan slijed. Uspješno smo kao Udruga zadovoljili sve uvjete i s ponosom možemo reći da smo postali službeni članovi.

Zadatak HSNS-a je provoditi stručnu edukaciju i licence za voditelje i instruktore nordijskog hodanja, organizacija stručnih skupova, festival nordijskog hodanja diljem Hrvatske kao i okupljanja sportsko rekreativnih udruga članica. Hrvatski savez ujedno je i član INWA International Nordic Walking Federation jedine međunarodne organizacije ovlaštene od strane kreatora nordijskog hodanja za promicanje, razvoj i očuvanje načela i karakteristike nordijskog hodanja u svijetu. U suradnji sa stručnjacima za sport, zdravlje i fitness, INWA razvija inovativne metode poučavanja i obrazovne programe nordijskog hodanja. Također surađuje sa znanstvenim i medicinskim zajednicama koje nude smjernice istraživanja. INWA ima više od 20 službenih organizacija članica, a INWA Instruktori su certificirani u više od 40 zemalja širom svijeta.

Hrvatski savez nordijskog hodanja

Veselimo se suradnji i nastavljamo s promocijom nordijskog hodanja u Zagrebu, a vjerujemo uskoro i u drugim gradovima.

Ukoliko želite saznati više o Trčaoni Nordic ili se priključiti, informacije potražite na www.trcaona.hr/grupe/nordijsko-hodanje/ te upitom direktno na mail info@trcaona.hr 

Više o Hrvatskom savezu nordijskog hodanja na www.nordijsko-hodanje.com

Podijeli tekst na društvenim mrežama: