Program škole

Program škole je prilagođen apsolutnim početnicima u trčanju, jer uzimamo u obzir vaše trenutno tjelesno stanje.

Program traje osam mjeseci (ožujak-listopad) i on vas postepeno i sustavno uvodi u svijet rekreativnog trčanja. Osmišljen je tako da prilagodba vašeg tijela na ovu novu aktivnost bude što lakša i da vas uspješno uvedemo u trčanje kao najjednostavniji oblik rekreacije.

Trening na Kastvu, adidas škola trčanja Rijeka, 2016 (Foto by Željko Vidinović)

Treninzi se održavaju tri puta tjedno i traju po 60 minuta. Svaki naš trening sastoji se od četiri dijela:

  • uvodni dio – zagrijavanje
  • pripremni dio – učenje tehnike trčanja
  • glavni dio – trening trčanja (i hodanja)
  • završni dio – istezanje

Odlika naše škole je rad u grupama do 20 polaznika koje vode treneri koji vas motiviraju da uspješno završite svaki trening. Treniranje u grupi će vas izvući u dane kad ste loše volje i kada vam je potrebno malo poticaja, trkači vaše grupe „pogurat će vas“ i pomoći vam da odradite trening koji bi možda i preskočili da trenirate sami.

Mjesec dana nakon početka škole provest ćemo (inicijalno) testiranje na 1km nakon čega ćemo vas rasporediti u jakosne grupe.

Sudjelovat ćemo i na rekreativnim utrkama kako bi se uvjerili koliko ste napredovali od prvog treninga. U lipnju ćemo nastupiti u Zagrebu na našoj kros utrci Volim trčanje (5km), a početkom rujna nastupit ćemo na utrci od 10km. Kruna vašeg rada bit će sudjelovanje na Zagrebačkom polumaratonu (21km) početkom listopada. I za sam kraj škole nastupit ćemo na našoj utrci Zagrebački noćni cener što će ujedno biti i prvenstvo škole na 10km.

Sudjelovanje na utrkama nije obavezno, važno je da trčanje postane dio vaše svakodnevnice.

Trening u Maksimiru, adidas škola trčanja 2016 (Foto by Goran Marinov)

Dio naše škole trčanja su i predavanja putem kojih vas educiramo o pravilnoj tehnici trčanja, prehrani, hidraciji i psihologiji trčanja.

Član našeg tima je i dr. Pavao Vlahek koji je polaznicima na raspolaganju za savjetovanje vezano za prevenciju i tretiranje eventualnih tegoba povezanih s bavljenjem sportom.

Na kraju škole neki od vas postat će zaljubljenici u trčanje, neki će smršaviti, neki pronaći nove prijatelje – bez obzira na rezultat, trčanje će postati sastavan i zabavan dio vašeg života.

Svi koji se odluče nastaviti baviti trčanjem nakon završetka škole to mogu u našem Atletskom klubu Perpetuum mobile.