Upisi

Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovano je 2007. godine s ciljem promocije i popularizacije rekreativnog bavljenja sportom u Republici Hrvatskoj.

Trčaona je projekt kojim se želi građane pokrenuti i uvesti u svijet rekreativnog trčanja i nordijskog hodanja.

 

Polaznici Trčaone, generacija 2018.

 

Škola trčanja (početničke grupe)

2011. godine osmislili smo projekt škole trčanja kojim smo željeli obuhvatiti odrasle građane koji se žele početi baviti rekreativnim trčanjem, a koji zadnjih godina nisu bili tjelesno aktivni.

Cilj škole trčanja je da početnike u trčanju, bez obzira na godine, spol i trenutnu kondiciju pokrenemo i od njih napravimo rekreativne trkače. Želimo im omogućiti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu.

U periodu od 2011. do 2016. godine projekt je realiziran u partnerstvu s tvrtkom adidas pod imenom adidas škola trčanja, a od 2017. projekt škole trčanja djeluje pod imenom Trčaona.

U 13 godina postojanja (2011.-2023.) kroz program je prošlo više od 9.900 polaznika. Projekt je postao nacionalan jer se iz Zagreba proširio u još 4 hrvatska grada –  Rijeku, Pulu, Osijek i Split, ali je i potaknuo i brojne druge hrvatske gradove da organiziraju svoje škole trčanja. Po uzoru na nas, pojavile su se i škole trčanja u susjednoj Srbiji i Bosni i Hercegovini pa slobodno možemo reći da je postao i regionalni projekt.

Trčaona škola trčanja upisuje početnike u prolječe (ožujak) i na jesen (rujan), a program traje 8 mjeseci.

 

Klub trčanja (napredne grupe)

Od jeseni 2017. godine u Trčaoni Zagreb imamo klub trčanja tj. napredne grupe u kojima treniraju osobe koje nisu početnici. Cilj ovih grupa je i dalje rekreativno bavljenje trčanjem no s jačim programom od onoga u školi trčanja. Program kluba trčanja vas priprema za nastupe na utrkama na 5 km, 10 km, polumaratonu i maratonu.

Osim “klasičnih” grupa imamo i tri grupe koje ulaze u program pod nazivom Trčaona Plus: trail grupa (koja se bavi trail trčanjem), brza grupa (koja priprema polaznike na polumaraton za 1:40) te maratonska grupa koja polaznike priprema za nastup na maratonu.

U Trčaona klub trčanja se možete upisati bilo kada ali pod uvjetom da niste početnik tj. da trenutno možete istrčati minimalno 5 km 3 puta tjedno.

 

Nordijsko hodanje

Od proljeća 2017. u Trčaoni Zagreb imamo i program nordijskog hodanja. To je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina koje se tri puta tjedno žele kretati u grupi te biti na svježem zraku. Kao i kod trčanja, polaznike nordijskog hodanja vodi stručni trener.

Upiši Trčaonu!

Do sada smo pokrenuli 9.900 osoba – možemo i tebe!