fbpx

Upisi

Društvo športske rekreacije Aktivan život osnovano je 2007. godine s ciljem promocije i popularizacije rekreativnog trčanja u Republici Hrvatskoj.

Trčaona je projekt kojim se želi građane pokrenuti i uvesti u svijet rekreativnog trčanja.

 

Polaznici Trčaone, generacija 2018.

 

Škola trčanja (početničke grupe)

2011. godine osmislili smo projekt škole trčanja kojim smo željeli obuhvatiti odrasle građane koji se žele početi baviti rekreativnim trčanjem, a koji zadnjih godina nisu bili tjelesno aktivni.

Cilj škole trčanja je da početnike u trčanju, bez obzira na godine, spol, težinu i trenutnu kondiciju pokrenemo i od njih napravimo rekreativne trkače. Želimo im omogućiti da naprave nešto za sebe i u svoj život unesu pozitivnu promjenu.

U periodu od 2011. do 2016. godine projekt je realiziran u partnerstvu s tvrtkom adidas pod imenom adidas škola trčanja, a od 2017. projekt škole trčanja djeluje pod imenom Trčaona.

U deset godina postojanja (2011.-2021.) kroz školu je prošlo više od 8500 polaznika. Projekt je postao nacionalan jer se iz Zagreba proširio u još 4 hrvatska grada –  Rijeku, Pulu, Osijek i Split, ali je i potaknuo i brojne druge hrvatske gradove da organiziraju svoje škole trčanja. Po uzoru na nas, pojavile su se i škole trčanja u susjednoj Srbiji i Bosni i Hercegovini pa slobodno možemo reći da je postao i regionalni projekt.

Trčaona škola trčanja upisuje početnike samo jednom godišnje (veljača/ožujak), a program traje 8 mjeseci.

 

Klub trčanja (napredne grupe)

Od jeseni 2017. godine u Trčaoni Zagreb imamo klub trčanja tj. napredne grupe u kojima treniraju osobe koje nisu početnici. Cilj ovih grupa je i dalje rekreativno bavljenje trčanjem no s jačim programom od onoga u školi trčanja. Program kluba trčanja vas priprema za nastupe na utrkama na 5 km, 10 km, polumaratonu i maratonu.

Osim “klasičnih” grupa imamo i tri grupe koje ulaze u program pod nazivom Trčaona Plus: trail grupa (koja se bavi trail trčanjem), brza grupa (koja priprema polaznike na polumaraton za 1:40) te maratonska grupa koja polaznike priprema za nastup na maratonu.

U Trčaona klub trčanja se možete upisati bilo kada ali pod uvjetom da niste početnik tj. da trenutno možete istrčati minimalno 5 km 3 puta tjedno.

 

Nordijsko hodanje

Od proljeća 2017. u Trčaoni Zagreb imamo i program nordijskog hodanja. To je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina koje se tri puta tjedno žele kretati u grupi te biti na svježem zraku. Kao i kod trčanja, polaznike nordijskog hodanja vodi stručni trener.

U program nordijskog hodanja se možete upisati ukoliko imate osnovna znanja tehnike nordijskog hodanja, a ako ih nemate onda ćete s trenerom morati proći kratki tečaj tehnike nordijskog hodanja u početničkoj grupi.

Upiši Trčaonu!

Do sada smo pokrenuli 8.500 osoba – možemo i tebe!