fbpx

Trčaona trail

U sklopu Trčaoninog kluba trčanja moguće je pohađanje i treninga trail trčanja koji se održavaju subotom u popodnevnim satima.

Trail trčanje podrazumijeva trčanje u tišini prirode, najčešće šumskim i makadamskim stazama. Ovaj oblik trčanja zahtijeva viši stupanj fizičke spreme pa nije prikladan za početnike u trčanju. Ako iza sebe imate istrčan (cestovni) polumaraton spremni ste ući u svijet trail trčanja.

U Trčaoninom programu trail trčanja poboljšat ćemo vašu formu i učiti vas tehnici trail trčanja te obaveznoj i preporučljivoj opremi.

Za razliku od kluba i škole trčanja, lokacija održavanja trail treninga nije uvijek ista. Lokacija treninga će naravno biti u prirodi, a s obzirom da nas okružuju prekrasni parkovi prirode (Medvednica, Žumberak-Samoborsko gorje) i parkovi u samome gradu (Maksimir, Dotrščina) koristiti ćemo njihove staze za naše treninge.

Staza svakog treninga će unaprijed biti definirana i dostavljena članovima koji su je dužni imati uz sebe na treningu kao GPS zapis u svom sportskom satu ili kao isprintanu kartu/upute.

Cilj priprema

Početnička grupa trail sekcije starta u studenom 2018., a cilj je polaznike sekcije pripremiti za nastup na Crazy Hill Trail utrci (16 km) 10.3.2019.

Napredna sekcija se sprema za nastup na utrci 100 milja Istre Yellow (41 km) 13.4.2019.

Termini treninga

I početnička i napredna grupa treniraju subotom od 16 – 18 h, a ostali treninzi se odrađuju u sklopu treninga kluba trčanja.

trail2048_2
TrcaonaTrail_cover

Upiši se u Trčaonu trail

Ukoliko te zanima trail trčanje i navedeni program rada, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.