Bajkovita Pula vol. 2.0

“… I dogodila se bajka. Od prve vijesti o početku adidas škole trčanja prošlo je niti mjesec dana, a prijavljenih je više od stotinu članova! Momentum je postignut i zaraza je prešla Učku i ništa je ne može zaustaviti. Ali istovremeno se dogodilo nemoguće (Impossible is nothing); virus je mutirao i postoji mogućnost da se „zaraza“ vrati na izvor i da zagrebačka podružnica istrči Pulsku Xicu – domaću utrku na 10 km (X = rimski deset) po uzoru na ZG CENer. Noćna će utrka biti premijerno predstavljena u rujnu uz prekrasnu šetnicu uz more nakon koje slijedi noćno kupanje svih trkač(ic)a, a tada kreće fešta do ranih jutarnjih sati…”

11952960_991099574287112_8241598948951122066_o

Ovo je bio zaključni dio prvog javljanja iz Pule prije točno sedam mjeseci. U prvom, povijesnom, premijernom blogu napisanom 14. veljače, udarili smo temelje pulskoj Xici; imaginarnoj utrci koja tada nije bila niti u povojima. Boljereći bila je utopija, fatamorgana. Jedino što je tada bilo sigurno je da će se trčati šetnicom Lungomare u predvečerje kako bi svi trkači mogli uživati u bajkovitom zalasku sunca.

I ostvarilo se! San je dosanjan zahvaljujući fenomenalnom timu ljudi koji su, zaraženi adidas ALI virusom, omogućili natjecatelji(ca)ma predivan ugođaj trčanja uz more. Zahvaljujemo se od <3 prvenstveno svim volonterima, a zatim i svim ostalim sudionicima koji su pomogli u organizaciji kako bi se trkači(ce) mogli ugodno družiti i kako bi svima u sjećanju ostale lijepe uspomene.

Ostao je žal što se ugodna atmosfera nakon same utrke nije produžila do kasnih noćnih/ranih jutarnjih sati, jer su svi preduvjeti bili osigurani; topla noć, mirno more, odličan DJ, kvalitetno istarsko vino…

I stoga je organizacijski PU tim, u sprezi sa ZG centralom, već pokrenuo inicijativu za poboljšanje ove prve, povijesne ß verzije utrke. Sljedeće vas godine čeka nadograđena i poboljšana Xica 2.0 koja će biti čudo neviđeno, prvi put viđeno! A do tada se nadamo kako ćete i dalje savjesno i marljivo trenirati, pod budnim okom vaših extraordinary trenera. Jer na starim se uspjesima ne živi, a pogotovo jer nam je svima poznato što je u stvari kruna sezone, zar ne?

Izlet u Pulu je u stvari i bio samo lijep izlet, samo usputna stanica na predivnom putu prema točki na i, točkici koja je postavljena kao šlag na tortu ovog planiranog i programiranog trenažnog procesa> ZG POLUMARATONA. Očekuje nas tada nešto više nego duplo od onog što smo istrčali u subotu. Očekuje nas malo više nego duplo prolivenog znoja i malo više nego duplo vremena od starta do cilja.

I zato, stisnite zube, stisnite mišiće, produžite korak, produbite udah, izdržite bol.

piše: Erik Lukšić

P.S. Jer prvi istrčani polumaraton zauvijek ostaje zapamćen u povijesti kao prvi istrčani polumaraton… bajkovit

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: