fbpx

I have a dream!

Mnogi se mladi ove snažne poruke ne sjećaju. Izrečena je u Washingtonu, 28. kolovoza 1963. godine. Misao Martina Luthera Kinga, aktivista za ljudska prava, ukorijenila se u kolektivnu svijest cijelog čovječanstva, a često je spominjana i danas kod postavljanja osobnih ciljeva. Tada je njegov SAN bio ravan znanstvenoj fantastici svim afroamerikancima u SAD-u koji su sanjali o ravnopravnosti.

lungomarepanorama

Kao što je i svim zemljanima bila znanstvena fantastika direktan tv prijenos sa površine mjeseca 21. srpnja 1969. godine. “Ovo je mali korak za čovjeka, ali velik za čovječanstvo!“ – izgovorio je astronaut Luis Armstrong zakoračivši na mjesečevu površinu nakon 4 dana leta i prijeđenih više od 384.000 km u svemirskoj misiji APOLO 11.

Sutra je novi dan, utorak 3.3. Hoćete li ga zapamtiti kao 3. sreću? Hoće li Vama biti povijesni? Želite li ga se sjećati za 10, 20 ili možda 33 godine? Zašto postavljamo to pitanje? Možda se sjećate prošlotjedne kolumne: “SUTRA… taj SUTRA je tako opasna zamka da 99% ljudi nije svjesno da SUTRA u prijevodu znači NIKAD!“

Napravite iznimku! Napravite i Vi taj „mali koračić“ i neka upravo SUTRA postane Vaš datum iz snova. Neka 3.3.2015. ostane zapisan zlatnim slovima u Vašem životopisu, datum kada ste okrenuli novu stranicu i kročili u svijetlu budućnost… „jer budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova“, rekla je davnih dana Eleanor Roosevelt.

Vjerujete li i Vi u ljepotu Vaših snova? O čemu sanjate? Koja je prva misao nakon što se probudite; posao, djeca, računi? Koji ste redni broj stavili pored najbitnije stvari na svijetu, Vašeg tijela? Negdje pri dnu ljestvice prioriteta? Ili ste tijekom godina u potpunosti zanemarili tijelo i zaboravili da mu je potrebno kretanje? Evolucija nas uči da dijelovi tijela koji se ne koriste zakržljaju.

I zato SUTRA donesite odluku. Odlučite da je SUTRA Vaš dan. Dan koji će obilježiti ostatak Vašeg života. Odsanjajte svoj san i napravite taj mali korak za sebe, a veliki za svoju budućnost.
Jer Vi ste to zaslužili.

Piše: Erik Lukšić

Podijeli tekst na društvenim mrežama: