fbpx

Lako je njoj/njemu

Lako je njoj/njemu, govorili su svi, nj(u)ega sreća prati
Ali nisu znali koliki su za sreću potrebni sati i sati
Mukotrpnog odricanja i rada
I da sreća sa neba tek tako ne pada
Jer samo se hrabri dočepaju slave
Trčeći uz Lungomare, Kantridu i nasipe rijeke Save

sijanska

Proljetno vrijeme u nama budi posebne osjećaje; osjećaj slobode, osjećaj novog početka, osjećaj… da smo živi! Puni smo energije i samo nam je nebo granica! Budite na vrhu vala entuzijazma koji se javio. Iz našeg kuta gledanja/shvaćanja možda niotkuda, ali to su zakoni prirode koje ne možemo dokučiti, ali..

Uhvatite se ADIDAS ALI promjene koja je ušla u Vas i iskoristite u potpunosti sve što Vam život pruža! Probudite se mrvicu ranije i ostanite budni još koji trenutak dulje. Pametno iskoristite svaku sekundu koju Vam proljetni val promjene nudi. Postavite si ne/realne ciljeve, drznite se ostvariti neostvarivo! Impossible is nothing! Zar to nije moto koji nas prati? Usudite se drznuti.

Pred nama je realan cilj: u što kraćem vremenu pretrčati 1 kilometar. Što očekujete? Jeste li već trčali konkretne zadatke? Vjerujem da ste tijekom nastave TZK imali priliku suočiti se sa testom aerobnog kapaciteta – trčanje 6 min. U kakvom Vam je sjećanju ostao? Jeste li mrzili taj dan cijeli svijet jer je nastavnik svojim zviždukom za početak testiranja prouzročio mučninu koju dan danas pamtite?

Voljeli bi da kad razmišljate o „našem“ testu koji ubrzo dolazi na red, ne osjećate neugodu i nezadovoljstvo. Zašto? Za početak zato jer je jedan kilometar tako prolazna stavka u svačijem životu, da se zbog nje ne morate brinuti niti jedne minute. Osim tada dok budete trčali. Budite zadovoljni jer ćete sami sebi dokazati kako taj kilometar možete istrčati brže nego ikada u svojem životu. Oborit ćete svoj rekord! Postat ćete rekorderi! Čestitam!

Zbog tog ćete kilometra biti ponosni što ste odlučili promijeniti način na koji ste živjeli cijeli život. U samo jednom kilometru iskoristit ćete sav potencijal koji nosite u sebi, a niste ga niti svjesni. Mozak će pokrenuti svu silinu impulsa u sve mišićne skupine Vašeg tijela. Doći će do eksplozije energije koja će se manifestirati u osjećaju slobode, osjećaju novog početka, osjećaju da ste živi!

Želim Vam sretan početak Vašeg novog, ispunjenijeg života.
P. S. … u biti, radi se samo o tisuću metara, biti će lako i njoj i njemu, zar ne?

Piše: Erik Lukšić

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: