fbpx

Memories

Prije nekoliko godina K. Cudy je otpjevao hit Davida Guette Memories kojeg ćemo malo preoblikovati: “All the crazy miles I ran last months, those would be the best memories…”

Prigodni prijevod bi glasio otprilike ovako: “Svi oni prevaljeni kilometri zadnjih mjeseci, mogli bi postati najljepše uspomene…”

sunset

Upravo tako, pet je mjeseci prošlo i čestitamo vam na ustrajnosti, čestitamo na upornosti, čestitamo na održanom obećanju. Obećanju koje ste dali sebi samima da nećete odustati! Koliko god vam teško bilo i kolika god vam bila muka, obvezali ste sami sebi da ćete dolaziti na treninge i otrčati još nekoliko krugova bez obzira na sve! Gdje nas je to obećanje dosad dovelo?

Nakon prvotnih minutu trčanja, minutu hodanja došli smo do prvog kilometra u komadu. Uskoro smo otrčali dva, pa tri i stigli do okruglih pet kilometra nakon samo tri mjeseca! Tada smo u idiličnom okruženju Plitvičkih jezera u čarobno nedjeljno jutro oborili vlastite rekorde i pomaknuli granice izdržljivosti. Shvatili smo da je samo nebo granica i da smo uistinu spremni ostvariti “neostvarivo”. Došlo nam je ljeto, a s njim i paklene vrućine koje su nas pokušale omesti na putu prema cilju.

Još smo jednom bili čvrsti i jasno i glasno rekli NE; adidas ALI virus je ponovno proradio u vama i nastavili ste nizati krugove i krugove, kilometre za kilometrima. S istinskim veseljem i mladenačkom radošću i zaigranošću šaljete fotografije koje dočaravaju iskustva s nepreglednih plaža diljem lijepe naše kao i sa nekih od preko tisuću otoka. Adidas škola trčanja više je od suhoparnog trčanja u što ste se i sami uvjerili tijekom ovih 5 mjeseci. Postala je način života, postala je zdrava navika kojom ste zagospodarili vašom sudbinom i odlučili uzeti kormilo u svoje ruke.

Polako su se iskristalizirale “jakosne” skupine koje se pripremaju u svojem mikrokozmosu, ali na svim se razinama osjeća kolektivni duh. Trkači(ce) se međusobno bodre i čestitaju kod svakog ostvarenog novog osobnog rekorda, a pozitivnim pristupom kako na samim treninzima tako i u slobodno vrijeme, potiču na pomicanje granica svakoga dana. Svaki pojedinačni iskorak se osjeća i prihvaća kao zajednička zasluga, a termini poput zavisti i ljubomore jednostavno ne postoje u AŠT rječniku. Svi dišemo kao jedno biće i guramo zajedno prema ciljanoj dionici od 21 km koja će biti dostignuta 11. listopada u Zagrebu.

Do tada se družimo na usputnim stanicama. Neki su se oprobali na „Risnjak trailu“, noćne ptice su okusile draž trčanja na „Noćnom giru pod svjetiljkama“, a uskoro se brodicama selimo na Fratarski otok i 8.8.2015. trčimo 6,6 km.

piše: Erik Lukšić

P. S. Ako ste u blizini Bajkovite Pule, start je u 18.00 😉

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: