Sezona kiselih krastavaca

Kako ostati motiviran tijekom ljeta. Kako osim onih hektolitara znoja koji nam se cijede tijekom dana, pristati i krenuti stvarati nove i nove hektolitre? A pogotovo u ovom tjednu kada se spaja vikend s neradnim, pa radnim i opet s neradnim danima, zaključno s vikendom. Kako spojiti rad i dokolicu i ostati fokusiran na trčanje.

ZgPm

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja.“ rekao je Goethe, a svi vi trkači AŠT potvrđujete napisano iz dana u dan. Ono što nas vuče da ustrajemo k cilju je za svakoga od nas individualno. Neki su željeli izaći iz udobnog naslonjača i pokrenuti svoje tijelo po prvi puta nakon srednje škole. Zasigurno je razlog nekome bio smanjenje tjelesne težine i priprema za odlazak na more u što boljem izdanju. Netko je želio svojim primjerom potaknuti nekoga iz svoje neposredne okoline i pokazati/dokazati da još uvijek postoji volja za promjenom.

Netko je bio standardni rekreativac i odlučio je podignuti svoju razinu trčanja na viši nivo, a netko je potaknut tuđim napretkom odlučio slijediti njezin/njegov put. A poneki među vama je odlučio pomaknuti granice svog tijela do najvišeg nivoa i postati pravi profesionalac, i nastupati na utrkama diljem lijepe naše, ali i šire. Zašto da ne, pomaknuti ciljeve i putovati i izvan granica te nastupati diljem Europe?

Ustvari, zašto si za cilj ne postaviti odlazak na destinaciju o kojoj ste sanjali davnih dana, ali je uvijek bio nekakav izgovor? Neka vam sada bude ADIDAS ALI izgovor posjet metropoli u paketu s nastupom na maratonu. Zašto da ne? Idemo malo sanjariti i vidjeti gdje bi nas put mogao odvesti sljedeće godine. Ove smo godine koncentrirani na Pulsku Xicu i ZG maraton, a u 2016. bi mogli na nešto više, veće, izazovnije, spektakularnije…

Već nam travanj sljedeće godine nudi takvu ponudu da spajanje ugodnog s korisnim ne bi trebao biti problem jer imamo godinu dana za organizaciju i pripremu, trkačku i financijsku. Pa krenimo redom:

  • 3. travnja u Pariz
  • 10. travnja u Rim
  • 17. travnja u London
  • 24. travnja u Madrid

Što kažete? Jesu li vam se proširile zjenice i ubrzao puls? Jeste li spremni za izazov? Kakav li vam je ono bio cilj i motiv zbog kojeg ste se odlučili za trčanje? Podebljajmo uloge i ostvarimo neostvarivo! Stvorite u mislima sliku dolaska pod Eifelov toranj u masi trkača, ili kako trčite uz nekoliko tisuća godina star amfiteatar, ili kako osluškujete odzvanjanje Big Bena pred sam kraj maratona pored Temze.

piše: Erik Lukšić

P.S. … u svibnju po Kineskom zidu, u lipnju oko Finske, u srpnju po padinama Machu Picchu

P.P.S. … u rujnu posjetimo Sydneysku luku, u listopadu se okupamo na Hawaima, a 6. studenog krenimo u shopping u New York?

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: