fbpx

Nordijsko hodanje


Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje početničkih grupa nordijskog hodanja javite nam se na info@trcaona.hr

Pratite objave i na našoj Facebook stranici www.facebook.com/trcaona.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti.

Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova. Nakon što savladamo osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost.

Aktivnost je koja kao i trčanje, zahtjeva redovno i kontinuirano vježbanje, jer dugoročno izvođenje vježbi jedini je način da bi se dobrobiti ovakvog načina rekreacije primijetile. Preporučljiva je osobama kojima je trčanje prezahtjevno, a i dalje se žele kretati i biti aktivni u grupi te na svježem zraku.

Mjesto okupljanja:

kod sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma.

mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir (iza restorana Maksimir)

U blizini (kod Ekonomskog fakulteta) je veliki parking te tramvaji 1, 9 i 17, a nije daleko ni Maksimirska ulica kojom idu tramvaji 4, 5, 7, 11 i 12. Mi vas potičemo da na treninge dolazite javnim prijevozom ili biciklima.

Svlačionice savski nasip

Na adresi Savska cesta 193 (bit.ly/SvlačioniceNasip) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocjenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 800 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga koja se nalazi kod sata (nasip iznad Boćarskog doma).

Ispred svlačionice je parking za 20 automobila, a u blizini tramvaju 4,5,7,14,17 pa vas potičemo dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi savskog nasipa te je nužna velika disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i stoga trčimo u dvoredu.

Treninzi na lokacijama Maksimir i savski nasip su identični te ih možete kombinirati ukoliko propustite trening na svojoj lokaciji.

Termini treninga - savski nasip (napredni)

Treninzi se održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom u večernjim satima (od 19:00 – 20:00 sati).

Mjesto okupljanja - savski nasip

nordic

Termini treninga - Maksimir (napredni)

Treninzi se održavaju: utorkom i četvrtkom u večernjim satima (od 19:00 – 20:00 sati) te subotom u jutarnjem terminu (od 09:00 sati).

Termini treninga - Maksimir (početnici upis studeni 2020.)

Treninzi se održavaju: utorkom i četvrtkom u večernjim satima (od 17:45 – 18:45 sati) te subotom u jutarnjem terminu (od 10:45 sati).

Mjesto okupljanja - mala pozornica, glavni ulaz Parka Maksimir.

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.