fbpx

Nordijsko hodanje Zagreb – početnici

Ukoliko ste zainteresirani za pohađanje POČETINČKE grupe nordijskog hodanja javite nam se na info@trcaona.hr.

Nordijsko hodanje je aktivnost pogodna za osobe svih dobnih skupina. Za razliku od normalnog hodanja više aktivira gornje ekstremitete, jer zahtjeva posebne štapove za provedbu aktivnosti.

Osnovni principi nordijskog hodanja su tehnika hodanja, držanje tijela i korištenje štapova. Nakon što savladamo osnove, nordijsko hodanje postaje zabavna aktivnost ali i ozbiljna rekreacija.

Aktivnost je koja kao i trčanje, zahtjeva redovno i kontinuirano vježbanje, jer dugoročno izvođenje vježbi jedini je način da bi se dobrobiti ovakvog načina rekreacije primijetile. Preporučljiva je svim osobama bez obzira na dob, onima kojima je trčanje prezahtjevno i svima koji se žele kretati i biti aktivni u grupi i na svježem zraku.

Početničke grupe imamo na dvije lokacije u Zagrebu – savski nasip kod Boćarskog doma i park Maksimir.

NOVO! Od sada možete trenirati i na trećoj lokaciji u Zagrebu – Bundek ali samo u jutarnjem terminu!

Grupe s novim početnicima kreću 2.11.2021., prijave u tijeku!

nordic

Lokacija: savski nasip

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom
TERMIN 1: 18:00-19:00
TERMIN 2: 19:15-20:15

Mjesto okupljanja: kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma

Svlačionice

Na adresi Prisavlje 8 (bit.ly/SavskiNasipSvlacionice) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocjenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 300 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga koja se nalazi kod sata (nasip iznad Boćarskog doma).

Iza svlačionice je parking, a u blizini tramvaju 4, 5, 7, 14, 17 pa vas potičemo dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi savskog nasipa te je nužna velika disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i stoga treniramo u dvoredu.

Lokacija: park Maksimir

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju: utorkom i četvrtkom u večernjim satima te subotom u jutarnjem terminu
TERMIN 1: 18:00-19:00 te subota 9:00-10:00
TERMIN 2: 19:15-20:15 te subota 10:15-11:15

Mjesto okupljanja: mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir (iza restorana Maksimir)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nemamo svlačionice, ali koristimo malu pozornicu iza restorana Maksimir za ostavljanje stvari, a obližnje javne toalete za presvlačenje.

U blizini (kod Ekonomskog fakulteta) je veliki parking te tramvaji 1, 9 i 17, a nije daleko ni Maksimirska ulica kojom idu tramvaji 4, 5, 7, 11 i 12. Mi vas potičemo da na treninge dolazite javnim prijevozom ili biciklima.

Lokacija: Bundek

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju isključivo prijepodne: ponedjeljak, srijeda i petak
TERMIN: 10:30-11:30

Mjesto okupljanja: rampa na glavnom ulazu na Bundek (južna strana,pored kućice od zaštitara, a preko puta hotela Zagreb)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nalazimo se kod rampe ispred glavnog ulaza na Bundek. Nemamo svlačionice pa nosite sa sobom samo najnužnije stvari koje vam neće smetati za vrijeme treninga. Na lokaciji su dostupni javni toaleti.

Ispred Bundeka i u okolnom kvartu Središće postoji mnoštvo parking koje se naplaćuje pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklom ili javnim prijevozom koje je u blizini (tramvaji 6 i 14) te nekoliko autobusa 220, 221, 234, stanica Bundek.

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.