fbpx

Škola nordijskog hodanja Zagreb – početnici

Program škole nordijskog hodanja namijenjen je osobama koje žele naučiti ispravnu tehniku nordijskog hodanja (10 elemenata tehnike).

O programu

Nordijski hodati ne znači samo uzeti štapove u ruke i hodati s njima. Da bi nordijski hodao, pojedinac mora naučiti 10 elemenata tehnike nordijskog hodanja koji u cjelini čine tehniku nordijskog hodanja. Tek nakon usvajanja tehnike nordijskog hodanja možete reći da znate nordijski hodati i početi se baviti tom tjelesnom aktivnosti.

Program škole nordijskog hodanja namijenjen je svim osobama bez obzira na dob, a koji žele naučiti nordijski hodati. Osnovni cilj programa škole nordijskog hodanja je potpune početnike u nordijskom hodanju naučiti ispravnoj i učinkovitoj tehnici nordijskog hodanja.

Program rada sastoji se od 3 treninga tjedno što se podudara i s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije o barem 150 min tjelesne aktivnosti na tjedan kako bi organizam doveli do nekakve promjene.

Program škole nordijskog hodanja traje 2 mjeseca nakon čega polaznici nastavljaju trenirati u grupama kluba nordijskog hodanja.

Upise u školu nordijskog hodanja imamo nekoliko puta godišnje (proljeće i jesen), a otvaramo ih ovisno o interesu i broju prijavljenih.

Ispod je popis lokacija na kojima imamo početničke grupe.

Neobvezujuću prijavu za upis škole nordijskog hodanja možete izvršiti ispunjavanjem prijavnog obrasca, a mi ćemo vam se povratno javiti kada dođe vrijeme upisa.

Jesenski upisi traju do 1.9.2022. – https://www.trcaona.hr/vijesti/jesenski-upisi-pocetnicke-i-povratnicke-grupe-pocetak-5-rujna/

Lokacija: savski nasip

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom
TERMIN 1: 18:00-19:00
TERMIN 2: 19:15-20:15

Mjesto okupljanja: kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma

Svlačionice

Na adresi Prisavlje 8 (bit.ly/SavskiNasipSvlacionice) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocjenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 300 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga koja se nalazi kod sata (nasip iznad Boćarskog doma).

Iza svlačionice je parking, a u blizini tramvaju 4, 5, 7, 14, 17 pa vas potičemo dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi savskog nasipa te je nužna velika disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i stoga treniramo u dvoredu.

Lokacija: park Maksimir

Termini trneinga:

  • TERMIN 1: ponedjeljak, srijeda i petak od 9:30-10:30h
  • TERMIN 2: utorak i četvrtak od 19:15-20:15h te subota od 9-10h
  • Mjesto okupljanja: mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir (iza restorana Maksimir)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nemamo svlačionice, ali koristimo malu pozornicu iza restorana Maksimir za ostavljanje stvari, a obližnje javne toalete za presvlačenje.

U blizini (kod Ekonomskog fakulteta) je veliki parking te tramvaji 1, 9 i 17, a nije daleko ni Maksimirska ulica kojom idu tramvaji 4, 5, 7, 11 i 12. Mi vas potičemo da na treninge dolazite javnim prijevozom ili biciklima.

Lokacija: Bundek

Termini treninga:

  • TERMIN 1: ponedjeljak, srijeda i petak od 10:30-11:30h
  • TERMIN 2: ponedjeljak, srijeda i petak od 17:30-18:30h

Mjesto okupljanja: rampa na glavnom ulazu na Bundek (južna strana, pored kućice od zaštitara, a preko puta hotela Zagreb)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nalazimo se kod rampe ispred glavnog ulaza na Bundek. Nemamo svlačionice pa nosite sa sobom samo najnužnije stvari koje vam neće smetati za vrijeme treninga. Na lokaciji su dostupni javni toaleti.

Ispred Bundeka i u okolnom kvartu Središće postoji mnoštvo parking koje se naplaćuje pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklom ili javnim prijevozom koje je u blizini (tramvaji 6 i 14) te nekoliko autobusa 220, 221, 234, stanica Bundek.

Lokacija: Dubravkin put

Termini treninga:

  • TERMIN: ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 11-12h

Mjesto okupljanja: dječje igralište Dubravkin put (kod restorana)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nalazimo se kod dječjeg igrališta Dubravkin put, tik pored restorana Dubravkin put. Nemamo svlačionice pa nosite sa sobom samo najnužnije stvari koje vam neće smetati za vrijeme treninga.

Lokacija se nalazi 5 min pješice od Ilice i tramvajske stanice Franskopanska pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklom ili javnim prijevozom koje je u blizini.

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.