fbpx

Škola nordijskog hodanja Zagreb

Program škole nordijskog hodanja namijenjen je osobama koje žele naučiti ispravnu tehniku nordijskog hodanja (10 elemenata tehnike).

O programu

Nordijski hodati ne znači samo uzeti štapove u ruke i hodati s njima. Da bi nordijski hodao, pojedinac mora naučiti 10 elemenata tehnike nordijskog hoda kroz osam mjeseci škole koji u cjelini čine tehniku nordijskog hodanja.

Program škole nordijskog hodanja namijenjen je svim osobama bez obzira na dob i fizičku spremu. Osnovni cilj programa škole nordijskog hodanja je potpune početnike u nordijskom hodanju naučiti ispravnoj i učinkovitoj tehnici nordijskog hodanja.

Program rada sastoji se od 3 treninga tjedno što se podudara i s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije od barem 150 min tjelesne aktivnosti na tjedan kako bi organizam doveli do određene promjene.

Program škole nordijskog hodanja traje 8 mjeseci nakon čega polaznici nastavljaju trenirati u grupama kluba nordijskog hodanja.

Upise u školu nordijskog hodanja imamo nekoliko puta godišnje (proljeće i jesen), a otvaramo ih ovisno o interesu i broju prijavljenih.

Ispod je popis lokacija na kojima imamo početničke grupe.

Neobvezujuću prijavu za upis škole nordijskog hodanja možete izvršiti ispunjavanjem prijavnog obrasca, a mi ćemo vam se povratno javiti kada dođe vrijeme upisa.

Proljetni upisi u školu nordijskog hodanja su otvoreni! Detaljne informacije su na www.trcaona.hr/vijesti/upisi-u-13-generaciju-trcaone-skole-trcanja-i-nordijskog-hodanja/

Lokacija: savski nasip

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju tri puta tjedno: ponedjeljkom, srijedom i petkom

TERMIN 1: 18:00-19:00h
TERMIN 2: 19:15-20:15h
Mjesto okupljanja: kod semafora/sata/klupica na savskom nasipu kod Boćarskog doma

Svlačionice

Na adresi Prisavlje 8 (bit.ly/SavskiNasipSvlacionice) imamo svlačionice koje se za vrijeme trajanja treninga zaključavaju pa se u njima možete presvući te ostaviti odjeću i ruksake. Molimo ne ostavljajte dragocjenosti jer ne odgovaramo za eventualna otuđenja. U zgradi imamo pitku vodu i toalete. Svlačionice su udaljene cca 300 metara od lokacije okupljanja/održavanja treninga koja se nalazi kod sata (nasip iznad Boćarskog doma).

Iza svlačionice je parking, a u blizini tramvaju 4, 5, 7, 14, 17 pa vas potičemo dolazite biciklima ili javnim prijevozom.

Treninzi se održavaju na pješačkoj stazi savskog nasipa te je nužna velika disciplina kako ne bismo ometali druge korisnike (pješake, bicikliste i trkače) i stoga treniramo u dvoredu.

Lokacija: park Maksimir

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju tri puta tjedno: utorkom, četvrtakom i subotom

TERMIN 1: utorak i četvrtak od 18:00-19:00h te subotom od 10:30 – 11:30h
TERMIN 2: utorak i četvrtak od 19:15-20:15h te subotom od 9:00 – 10:00

Mjesto okupljanja: mala pozornica na glavnom ulazu u Park Maksimir (iza restorana Maksimir)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nemamo svlačionice, ali koristimo malu pozornicu iza restorana Maksimir za ostavljanje stvari, a obližnje javne toalete za presvlačenje.

U blizini (kod Ekonomskog fakulteta) je veliki parking te tramvaji 1, 9 i 17, a nije daleko ni Maksimirska ulica kojom idu tramvaji 4, 5, 7, 11 i 12. Mi vas potičemo da na treninge dolazite javnim prijevozom ili biciklima.

Lokacija: Dubravkin put

Treninzi se na ovoj lokaciji održavaju: ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom

TERMIN: ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 9:45-10:45h

Mjesto okupljanja: dječje igralište Dubravkin put (kod restorana)

Svlačionice

Na ovoj lokaciji nalazimo se kod dječjeg igrališta Dubravkin put, tik pored restorana Dubravkin put. Nemamo svlačionice pa nosite sa sobom samo najnužnije stvari koje vam neće smetati za vrijeme treninga.

Lokacija se nalazi 5 min pješice od Ilice i tramvajske stanice Franskopanska pa vas potičemo da na treninge dolazite biciklom ili javnim prijevozom koje je u blizini.

Upiši školu nordijskog hodanja!

Ukoliko ti odgovara neka od lokacija i termina održavanja, ispuni prijavni obrazac i pričekaj našu email poruku s upisnicom.