Školica gotova? Zar već?!

Drage moje školarke i školarci!

Došlo je vrijeme da i ja pokušam sažeti sve svoje dojmove i osjećaje na samom završetku škole. Zapravo, ovo možda je završetak škole trčanja, ali je i nastavak jednog predivnog poznanstva, novih druženja i moje nove male trkaće “obitelji”.

Oni koji su čitali blogove nas polaznika, znaju da sam mama bebe (sada već) od 15 mjeseci. Moja želja na samom početku škole bila je pretrčati na Plitvicama utrku od 5km. I da sam ostvarila samo to bila bi sretna. Jer bi s tim od nekog tko nije mogao pretrčati 500m, bila osoba koja je na kraju uspila pretrčati 5.000m u komadu…Ali ja sam ostvarila i više od toga…Danas mi je trening od 5km kao lagano zagrijavanje.

Iskreno mogu reći da sam presretna, prezadovoljna i preponosna!! Ne samo na sebe i svoja postignuća, nego na svakog ponaosob. Ovo je jedno veliko iskustvo za sve nas i jedno otkriće nove velike ljubavi.

Sreća je potpuno nemjerljiva!

Da mi je netko rekao da će ovo ovako biti na kraju, ne bih mu vjerovala.

Svoju trkaću školu službeno sam završila utrkom u Ljubljani ovu nedjelju. Uz cijelu stazu prati vas nevjerojatna količina ljudi, limena glazba, dječji vrtići, škole, bake, djedovi, muževi sa djecom, navijanje, transparenti,… jedan poseban osjećaj!!

Ovako je to nekako u slikama izgledalo. Prije starta, nakon utrke i nakon dodjele diploma.

Tek sad kad je trka završila, mogu bez srama reći da su me svladale suze i emocije! Nešto što se riječima ne može opisati!

Ne samo što se tiče utke, nego svih proteklih 8mj škole… Kroz glavu ti prođe sve ono što si bio i sve ono što si postao.

Od toga da sam bila anti ljubitelj trčanja, postala sam ovisnica. Bila sam početnik bez opreme. Bila sam netko tko je pokušao zavoljeti trčanje. To sam na kraju i ostvarila. Trčanje se uvuklo duboko pod kožu i postalo je sastavni dio mog života.

 Na kraju svega ovoga mogu samo navesti zahvale!

Neizmjerno se zahvaljujem prije svega svom suprugu i ostatku obitelji koja je uvijek bila spremna i organizirana za čuvanje djeteta, kako bi mama uspješno odradila sve treninge, putovanja i utrke. 🙂

Jedno veliko hvala treneru Kreši koji je uvijek kvalitetno, nekad strogo, ali pritom i profesionalno odradio sve treninge s nama. Približio nam je pričom i iskustvom trkaći svijet i potakao nas da se navučemo i zaljubimo u trčanje.

I na kraju, ali nema manje hvala, veliko hvala svima koji su trčali skupa sa mnom proteklih 8 mjeseci. Hvala vam što ste postali novo društvo, što ste moj život i novo iskustvo upotpunili maksimalno!!

Veliki pozdrav šalje jedna zaljubljenica u trčanje!

Napisala: Gorana Podrug, Trčaona Split

Podijeli tekst na društvenim mrežama: