fbpx

10 razloga za “Ljeto u tenisicama”

Nakon cijelog ljeta provedenog u tenisicama pokušat ću vam navesti nekoliko razloga zašto odabrati baš to – ‘ljeto u tenisicama’. Pa krenimo redom:

1.Ako ste član Trčaone Rijeka ljetne treninge provest ćete u prekrasnoj Kastavskoj šumi na svježem zraku boreći se sa mnogobrojnim uzbrdicama.

Bonus: nakon savladanih uzbrdica na Kastvu, na cesti letite kao munja. Uz to, imate idealnu priliku za kupnju ‘trail’ tenisice koje ćete uvrstiti u svoju kolekciju.

Trening u Kastavskoj šumi

2. Ako ste otputovali na godišnji odmor barem 3 puta tjedno ustat ćete u cik zore i istrčati trening prema planu otkrivajući jutarnje ljepote koje nikada niste zamijetili jer ste u to vrijeme oduvijek spavali.

Bonus: niste jedini koji trči tako da ćete zasigurno upoznati još divnih ljudi koji dijele s vama ljubav prema trčanju.

3. Ako ste dovoljno uporni, potaknut ćete još nekog člana obitelji da trči s vama pa ćete kao ja uživati u romantičnom trku u dvoje.

 Bonus: nakon svakog dobrog treninga na godišnjem slijedi morski kupanac umjesto tuša.

Utrka u Balama

4. Ljeto je vrijeme i za utrke, koliko god one teške bile zbog vrućine. Stoga možete trčati u Umagu na noćnoj trci sa narukvicama koje svijetle u mraku, u Balama doživjeti najljepši zalazak sunca na trail utrci kroz prekrasnu prirodu oko starih tvrđava ili pak odslušati koncert nakon istrčane utrke grada Labina.

 Bonus: skupljate majice s utrka.

Umag Night Run utrka

5. Cijelo ljeto se družite sa svojom trkačom ekipom. Po tom pitanju Trčaona Rijeka ima divnu, pozitivnu i motivirajuću atmosferu tako da uz smijeh i podršku istrčite famoznih 13km Breze.

 Bonus: nakon što istrčite Brezu vi lebdite cijeli dan i osjećate se kao da ste osvojili Mount Everest ili u najmanju ruku dobili olimpijsku medalju.

6. Nemate ispriku za propuštanje treninga. Vrijeme je lijepo, živite uz more, ljetujete na moru, staza za trčanje kuda god se okrenete.

Bonus: ako ste posjetili neku atraktivnu destinaciju možete sudjelovati u foto natječaju ‘ljeto u tenisicama’ i osvojiti vrijednu nagradu.

Prekrasan krajolik Chamonix Francuska i moje ljetno trčanje

7. Minimalna oprema za trčanje. Konačno skinete sa sebe šuškavce, torbice i visoke čarape te trčite rasterečeno.

Bonus: nova ljetna trkača kolekcija u ormaru.

8. ‘Core’ trening četvrtkom odrađujete uz more trčeći od Voloska do Opatije sa divnim sutrkačicama. Nakon toga postavite svoje strunjače na lungo mare i pumpate trbušnjake u ranu zoru udišući morski zrak.

 Bonus: u to vrijeme u Volosku možete susresti zgodne surfere.

‘Core’ trening uz more

9. Ako imate supersonične trenere kao što su naši Branka i Damir, odvest će vas i na Platak da trening odradite na Radeševu i podignete si ljestvicu napretka munjevitom brzinom.

  Bonus: trčiš u planinama dok gledaš more.

10. Za posljednji razlog zaslužne su riječi naše trenerice Branke koje mi odzvanjaju u glavi. Kada ona za vrijeme treninga poviče: “Štaaaa radiiimoooo?”, a Trčaona Rijeka jednoglasno odgovara: “Užiiiiivaaaamoooooo!”.

Ovaj posljednji razlog je sam po sebi bonus.

Napisala: Nina Jerković, članica Trčaone Rijeka

Podijeli tekst na društvenim mrežama: