fbpx

Onaj osjećaj

Onaj osjećaj… osjećam se odlično!

“Onaj osjećaj” (nije uvijek bio odličan) prati me od samog početka treniranja u adidas školi trčanja. Od tada je sveprisutan i sastavni dio moje svakodnevice, u pozitivnom smislu naravno.

Ali zapravo, taj “osjećaj” seže dvije godine unatrag, kada sam sa velikim oduševljenjem i pritajenom zavisti slušala Barbaru kako prepričava svoje doživljaje i iskustva sa treninga. Njena oduševljenost i prenošenje svih tih događanja iz škole u meni su pobudili ogromno zanimanje…ali…ja sam bila “spriječena” postati jedan od članova, čak i u budućnosti, a kamoli tada 2012.g.

fotka 3

Eh..da. Spriječena. Tadašnje, kako ja to nazivam, “trenutno stanje organizma” (termin koji koristim jer zvuči ne loše ;-)) predstavljalo je određenu vrstu prepreke, odnosno, dobronamjeran savjet stručnog stožera koji je upućen u moje “stanje”, da za svoju rekreaciju, ako je baš tooliko želim, odaberem nešto lagano…opuštajuće…bez podizanja pulsa i temperature tijela. Pa da ne nabrajam dalje..

I tako “onaj osjećaj” pada u zaborav pune dvije godine, koliko mi je trebalo da krenem u zabranjenu avanturu!!

Ove godine, nakon kraćeg razmišljanja i određene vrste inata, rušim spomenutu prepreku i upisujem adidas školu trčanja. Odjednom, sve se mijenja. Baš sve!!

Mijenja se moja svakodnevica. Mijenjaju se moji dotadašnji prioriteti. Mijenja se moj organizam, moje tijelo. I što je najvažnije – mijenja se moj stav i razmišljanje o načinu života. Količina endorfina nakon svakog treninga “krivac” je za moj osjećaj zadovoljstva i sreće .. A činjenica da mogu trčati i da trčim s osmjehom na licu i ništa mi nije teško, diktira onu svima dobro poznatu rečenicu…e pa tko to može platit??!

I na kraju..Onaj osjećaj.. kad upoznaš nove prijatelje (kao jedan novi mali razred osnovne ili srednje škole, svejedno), kad željno iščekuješ trening jer znaš da ti nosi hrpu smijeha…kad zavoliš “Žirafu”, iako je dan nakon nešto teže podnošljiv :-), jednostavno NEPROCIJENJIVO!!!

Veliko hvala Barbari, adidas školi trčanja, trenerima, mojim novim frendovima sutrkačima (znate da vas volim) i iskustvima bivših i sadašnjih polaznika, što su mi omogućili da i ja mogu, ponosno i bez predrasuda izjaviti: ” Da, ja trčim i osjećam se odličnoo !! ”

Ana

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: