fbpx

U još je jednoj glavi srušena barijera

Nismo morali dugo čekati da na e-mail dobijemo prvu ispovijest nekoga od ovogodišnjih polaznika. Tako je bilo i prošle godine. Počeli su se otvarati kao kokice – jedan po jedan. Tj. počeli su shvaćati kako im trčanje mijenja život. Počeli su shvaćati kako postaju ovisni. Pozitivno ovisni.

Po prvi puta smo organizirali prvenstvo škole na 3km, ali nije to bilo prvenstvo u klasičnom smislu. Polaznici su mogli birati između treninga ili utrke. Bio je to svojevrsni test – kako se tko vidi i procjenjuje. Koliko sam shvatio – svi su prošli na testu. I oni koji su shvatili da je trening u tome trenutku važniji za njih, ali i oni koji su nastupili na prvenstvu i istrčali ga najbolje što su mogli.

Škola nije mjesto natjecanja i međusobne kompeticije. Nikako ne želimo stvoriti situaciju u kojoj će se npr. Nika, Željka i Diana gledati ispod oka i u drugoj vidjeti suparnicu. Škola je mjesto gdje svatko od vas ispunjava onaj svoj cilj koji ste naveli kada ste ispunjavali prijavni obrazac. Onaj tko se želi natjecati, hvala bogu, ima toliko utrka koje se organiziraju pa neka se tamo natječe. Škola je mjesto gdje se ruše barijere – mentalne i fizičke.

I upravo je jednu takvu barijeru srušila Irena, koja nam je poslala ovaj mail, a kasnije i pristala da ga podijelimo s vama. Pa pročitajmo što joj se desilo:

Bok Gorane,

Zahvaljujem tebi, Ivši i Maji koji ste nas onako jednostavno na treninzima nagovorili da trčimo utrku bez obzira što smo početnici. Naime, ja sam početnik, totalni početnik. Izašla sam na utrku misleći da će gotovo svi polaznici trčati i da mi početnici također možemo nekako istrčati, s ciljem u glavi: idem probati završiti utrku bilo kako, trčeći, hodajući, nema veze.

I zapravo, bez obzira na rezultat na začelju tablice, jako sam sretna i ponosna na sve početnike i samu sebe što smo se odvažili trčati među mnogo bržima, što nismo odustali kad smo shvatili da je na utrci samo 10-tak posto polaznika, što smo svi otrčali i što uopće nismo hodali – cilj smo postigli zacrtan na početku utrke, pa i više od toga!

Hvala na podršci i motivaciji. Ovaj rezultat na začelju tablice meni je stvarno motivirajući i samo nakon 2 mjeseca treninga, ovom utrkom u glavi je srušena barijera da je u mojim godinama teško početi se baviti nekim novim sportom.

Hvala i veliki pozdrav i vidimo se na treningu, na koje dolazim nakon utrke s jos vise žara!

Irena Donaj

Sastavio: Nedeljko

Podijeli tekst na društvenim mrežama: