Festival „4 godišnja doba“ u Opatiji

Izlet broj 2 – subota, 09. 04. 2022.

Nakon prošlog izleta na izvor Kupe došlo je vrijeme da članovi kluba nordijskog hodanja odu i na prvi festival nordijskog hodanja ove godine.

Povodom Svjetskog dana zdravlja u Opatiji je u subotu, 09.04.2022. održan Festival nordijskog hodanja. Naši polaznici još jednom su pokazali kako s lakoćom svladavaju bilo kakve terene pa čak i uzbrdice na koje su naišli na pojedinim rutama. Čak 60 hodača/oica iz Trčaone odradilo je svoje rute od 7 i 8 kilometara kroz šalu, smijeh te zabavu zadržavši pritom zavidnu razinu tehniku nordijskog hoda. U nastavku teksta pročitajte kako im je bilo.

Krenuvši u jutarnjim satima bus broj 6 uputio se iz Zagreba prema svojoj ciljnoj destinaciji – Opatiji. Vesela ekipa nordijskih hodača hrabro je vjerovala da će se vremenski uvjeti popraviti jer oblaci koji su bili oko nas ukazivali su na jesensko vrijeme i moguću kišu što nam nikako nije išlo u prilog.

Kada smo stigli u Opatiju na našu početnu točku (Ljetnu pozornicu) sve oko nas je ukazivalo da je proljeće tu, a isto tako sunce i ritam glazbe davali su svemu tome posebnu čar. Zagrijavši se uz dobru glazbu uputili smo se na svoje rute hodanja.

Jedna grupa je odlučila razgledati grad, kupiti koji suvenir i uputiti se do Ičića i natrag.

Druga grupa odlučila je odmah iskoristiti manju gužvu te se uz šetnicu mora uputila do Ičića.

Treća grupa odlučila je odraditi taj dan i jači trening te svoje noge nagraditi pokojim brdom. Uvjerljivo treća ruta bila je najbolji odabir jer je bila spoj svega (mora, ceste i zelenog brijega). Ruta je išla u smjeru Ugostiteljske škole Opatija nakon čega smo naišli na simboličan uspon stepenicama koje nas je sve obradovao. Ubrzo slijedi šetalište Carmen Sylve koji su mnogi iskoristili kako bi fotografirali ljepotu prirode koja nas je tamo okruživala.

Nakon toga dolazimo do Izvora Vrutki gdje radimo prvu veću pauzu i okrepu. Putem plahuti krenuli smo u smjeru Ičića nakon čega se okrećemo i laganom šetnjom uz more završavamo našu rutu.

Druga velika pauza bila je kod Slatine gdje smo se ohladili uz pokoje piće i uživali u ljetnim uvjetima i prženjem na suncu. Nakon odmora krećemo prema našem restoranu Boćarija gdje smo imali ručak i druženje prije samog polaska za Zagreb natrag.

Nešto prije 16 sati okupljamo se ispred busa i krećemo natrag prema Zagrebu. Tek što smo se svi ukrcali krenula je opet jesen i kišni uvjeti.

Na samom putu za Zagreb dočekala nas je zima u predjelu Gorskog Kotara gdje su pahulje snijega zabijelile naše čitavo okruženje.

Ukupno je 60 članova kluba nordijskog hodanja, Trčaona prevalilo u prosjeku 8 kilometara i sve to u manje od 2 sata.

Napisao: Borna Šeremet

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: