Festival nordijskog hodanja u Samoboru

Izlet broj 4 – subota, 10. 09. 2022.

Nakon ljetne stanke i većih temperatura došlo je vrijeme za prvi festival ususret jeseni. Članovi kluba nordijskog hodanja Trčaona odlučili su ponovno vidjeti kakvom razinom kondicije raspolažu i pritom se zabaviti. Na festivalu, koji je održan u subotu, članovi su odradili dvije različite rute u dužinama od 5.5 i 8 km.

Zaputivši se u ranijim jutarnjim satima jedan bus nasmijanih nordijaca zauzeo je pravac Samobor. Nakon vožnje, koja je dosta kratko trajala, stižu na svoje odredište Centar za mlade u Samoboru. Tamo ih je dočekao organizator s osmijehom vidjevši zavidnu brojku klubaša Trčaone koji su došli. Nakon prijava, članovi su se odlučili pripremiti sa svojim trenerima i dogovoriti koje će rute hodati.

Od ponuđenih ruta na 3, 5.5 i 8 km odabir je bio jasan. Oni koji su odlučili intenzivnije poslije hodati po Samoboru odabrali su sjajnu rutu od 5.5 km predvođenu trenerom Ivorom. Sama staza išla je u smjeru Starog grada te kapele Sv.Ane. Oni malo hrabriji koji već dobro poznaju Samobor odlučili su otići na malo težu rutu predvođenu trenerom Alvinom u brdo. Staza 8 km prolazila je Trgom kralja Tomislava te parkom Vugrinščak sve do vidikovca Tepec s kojeg su polaznici uživali u pogledu na Samobor i njegovu okolicu.

Po povratku na pojedinim rutama čekala ih je vesela ekipa iz organizacije koja ih je odlučila okrijepiti u vidu kolača, kiflica i raznih likera. Po dolasku na početnu točku uslijedio je ručak. Nakon ručka, na nagovor trenera i vlastite želje, svi su odlučili obići malo Samobor, saznati nešto novo o ovom predivnom gradu i pojesti pokoju kremšnitu.

Osim što su se svi zabavili, trener Alvin i Ivor istaknuli kako naši članovi kluba hodaju s takvom lakoćom kao da su štapovi postali produžetak njihovog hoda.

Tekst napisao: Borna Šeremet, mag.cin., glavni trener nordijskog hodanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: