Izlet na izvor Kupe

Izlet broj 1 – nedjelja, 27. 3. 2022.

Nakon pune dvije godine izbjegavanja velikih okupljanja s obzirom na pandemiju koja vlada, Trčaona je odlučila organizirati izlet za svoje članove kluba nordijskog hodanja u nadjelju 27.3.2022.

Odrađen je sjajan dužinski trening u kojem su polaznici pokazali još jednom zavidnu razinu kondicije koje su stekli trenirajući kod nas. Čak 100 hodača savladalo je bez problema ovaj izlet i usput se zabavilo i međusobno podružilo prvi puta nakon jedne velike pauze. U nastavku možete pročitati kako im je bilo.

Krenuvši u ranim jutarnjim satima iz Zagreba, uputili smo se prema pograničnom naselju u sastavu grada Delnica, selo Hrvatsko.

Naša početna točka bila je mjesto Hrvatsko gdje počinje naša staza prema izvoru Kupe. Prateći tok korita rijeke Kupe uputili smo se prema našem cilju tj. izvoru rijeke.

Na samoj stazi koja nije bila zahtjevna susrećemo se s našim prvim usponom koji karakteriziraju drvene stepenice i rukohvati uz srednje zahtjevno brdo. Nakon savladanog uspona dočekala nas je prva veća livada uz koju se nalazila robinzonska kućica Kod Josipa gdje ćemo u povratku stati i popiti pokoje piće. Nakon kratke pauze i slikanja oko rijeke nastavili smo dalje s našim hodanjem.

Dio staze bio je makadam gdje smo svi odlučili raširiti se i uhvatiti što je više moguće D vitamina od sunca koje nas je čitavi izlet snažno grijalo. Iduća pauza bila je kod Centar za posjetitelje “Rodna kuća rijeke Kupe”. Nakon toga u nastavku je slijedio kratki predah uz fotografiranje uz staru vodenicu.

Posljednjih kilometar i pol prošli smo pokraj još jedne livade te velikog drevnog mosta nakon čega slijedi ubrzo i ono zbog čega smo došli – izvor Kupe.

Sam izvor izgledao je fantastično. Pogled na izvor koji krase predivne boje čiste vode koja je ujedno i pitka bio je neprocjenjiv. Tu smo napravili veliku pauzu i prvi puta ozbiljno nešto i pojeli. Ovdje nas je poslužila vesela grupa gurmana koja je ponijela “čitavi OPG” hrane koje su svi prolaznici degustirali.

Nakon duže pauze uputili smo se natrag prema kućici kod Josipa gdje smo imali zadnju veću pauzu i konzumirali razna pića s naglaskom na slatku jagodu koju si svi hvalili. Nakon pauze uputili smo se na naše mjesto polaska.

Ukupno je 104 članova našeg kluba nordijskog hodanja prevalilo 10 kilometara i to sve u trajanju manjem od 3 sata ukupnog hoda ne brojeći pauze.

Nakon prehodane ture uputili smo se prema Bistrou Pr Lipe u mjestu Plešce gdje smo pokupili našu zasluženu nagradu, ručak koji je bio stvarno odličan. Nakon ručka i odmora u restoranu uputili smo se natrag za Zagreb.

Bio je to jedan jako lijep izlet i trening koji nas je malo maknuo iz Zagreba i svih briga i nedaća koje nas okružuju zadnjih par godina.

Napisao: Borna Šeremet

#VrijemeZaMene

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: