Što jesti poslije treninga? Ako vam se sviđa ideja jesti hranu koja nije industrijski obrađivana, koja će vam dati nutrijente u izvornom obliku, onda će vam se sigurno svidjeti ova jednostavna, a hranjiva salata.
Budući da krećem u školu trčanja, ubuduće možete češće očekivati ideje za zdrave i hranjive obroke nakon treninga.
Za 2 osobe
SASTOJCI:
1 komorač
1 avokado
1 crveni luk
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
soli i papra prema ukusu
1 šaka oraha
PRIPREMA:
Komorač operite i narežite na tanke listiće. Ja sam koristila multipraktik (najtanji nož) jer je tako cijela priprema puno brža. Ako ste kupili komorač sa stabljikom, iskoristite i nju. Ubacite u zdjelu i krenite pripremati preljev.
Avokado ogulite, odstranite košticu i vilicom ga nagnječite tako da dobijete kremastu teksturu. Dodajte crveni luk koji ste prethodno ogulili i narezali na što sitnije kockice. Dodajte i maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar. Sve zajedno dobro promiješajte. Dobit ćete gusti, kremasti preljev. Dodajte ga komoraču. Posipajte orasima koje ste nasjeckali na sitne komadiće.
Dobro izmiješajte i odmah servirajte.
Napisala: Tina Uglješić
Više zdravih recepata pronađite na zelenarium.com