Zdravi sok za prvi trening

U nastavku je ideja za sok koji svakako možete pripremiti i popiti prije treninga jer se priprema cijeđenjem u sokovniku, a ne miksanjem u blenderu pa ne sadrži vlakna i zato je jako brzo probavljiv pa vam neće opterećivati organizam za vrijeme trčanja, a ujedno će vas lijepo hidratizirati i opskrbiti energijom.

Za 1 osobu

SASTOJCI:

1/2 kg mrkve

1 naranča

1 limun

1 cm svježeg korijena đumbira

PRIPREMA:

Mrkvu operite pod tekućom vodom četkom od kokosa za pranje povrća. Ako nemate četku, možete ju oguliti gulilicom za povrće. Narežite ju na manje komade, radi lakšeg ubacivanja u otvor sokovnika.

Ogulite koru s naranče, limuna i đumbira.

Sve sastojke ubacite u sokovnik za hladno cijeđenje i iscijedite sok.

Poslužite i popijte odmah.

VAŽNO: pijte vaš sok polako, zadržite ga nekoliko sekundi u ustima prije nego što ga progutate, poželjno uz žvakanje. Da, dobro ste pročitali, moguće je žvakati sok. 🙂 Tako će se putem sline osloboditi enzimi koji su nužni za probavu ugljikohidrata iz soka. Zahvaljujući njima, probava te apsorpcija vitamina i minerala će započeti već u ustima. Predivno, zar ne?

SAVJET: možete prvo iscijediti mrkvu pa odvojiti pulpu koju, umjesto da ju bacite, možete iskoristiti za izradu smoothija, krekera ili kruha. Ako želite, možete iskoristiti i pulpu od voća tako da ju ubacite u smoothie.

Napisala: Tina Uglješić

Više zdravih recepata pronađite na zelenarium.com
 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: