U situaciji u kojoj se nalazimo trebamo misliti na sebe ali i jedni na druge jer jedino odgovornim ponašanjem koje počinje od nas samih može doprinijeti da nam bude bolje sutra. Obzirom da smo kod kuće i više kuhamo trebamo paziti i na to što jedemo, stoga donosim jedan recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću ali i okusom. Isprobajte ga već danas, a sigurna sam kako će i najmlađi biti zadovoljni. Osim trčanja i kuhanje može biti jednako tako zabavno, posebno ako je i zdravo. 🙂
ČOKO-PROTEINSKI BANANA KRUH S BOROVNICAMA
Potrebni su sljedeći sastojci:
- 2 banane (poželjno zrele)
- 2 jaja
- 2 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- 6 žlica vode
- 20 g samljevenih orašastih plodova (npr. bademi/ orasi)
- 180 g zobenog brašna (ili usitnjene zobene pahuljice u blenderu)
- 50 g whey proteina (od čokolade/vanilije ili neku drugu vrstu proteina)
- 2 žličice chia sjemenki
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 žličice kakaa
- 40 g borovnica (ili drugog bobićastog voća ukoliko ne možete nabaviti borovnice)
PRIPREMA:
- U jednoj posudi pomiješati mokre sastojke na način da izgnječite banane vilicom, zatim dodati jaja, med, maslinovo ulje i vodu te razraditi mikserom. Zatim dodati samljevene orašaste plodove i opet razraditi mikserom.
- U drugoj posudi uz pomoć žlice pomiješati suhe sastojke zobeno brašno, whey proteine, chia sjemenke, sodu bikarbonu i kakao.
- Potom suhe sastojke dodati mokrima te miješati uz pomoć žlice dok se smjesa ne poveže. Na kraju dodati većinu borovnica u smjesu. Smjesa treba biti malo „čvršća“ odnosno ne previše tekuća.
- Obložiti kalup za kruh papirom za pečenje te izliti smjesu u kalup. Po vrhu dodati ostatak borovnica. Peći u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 35-40 minuta. Provjeriti čačkalicom je li gotov. Ako je čačkalica suha dok ju izvadimo to je to.
- Izvaditi kruh iz pećnice i ostaviti da se ohladi te ga potom narezati i uživati zajedno s ukućanima. U slast! 🙂
Napisala: Lucija Zubac, trenerica Trčaone Zagreb