Čoko-proteinski banan kruh s borovnicama

U situaciji u kojoj se nalazimo trebamo misliti na sebe ali i jedni na druge jer jedino odgovornim ponašanjem koje počinje od nas samih može doprinijeti da nam bude bolje sutra. Obzirom da smo kod kuće i više kuhamo trebamo paziti i na to što jedemo, stoga donosim jedan recept koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću ali i okusom. Isprobajte ga već danas, a sigurna sam kako će i najmlađi biti zadovoljni. Osim trčanja i kuhanje može biti jednako tako zabavno, posebno ako je i zdravo. 🙂

 

ČOKO-PROTEINSKI BANANA KRUH S BOROVNICAMA

 

 

Potrebni su sljedeći sastojci:

  • 2 banane (poželjno zrele)
  • 2 jaja
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 6 žlica vode
  • 20 g samljevenih orašastih plodova (npr. bademi/ orasi)

 

  • 180 g zobenog brašna (ili usitnjene zobene pahuljice u blenderu)
  • 50 g whey proteina (od čokolade/vanilije ili neku drugu vrstu proteina)
  • 2 žličice chia sjemenki
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 2 žličice kakaa
  • 40 g borovnica (ili drugog bobićastog voća ukoliko ne možete nabaviti borovnice)

 

 

PRIPREMA:

  1. U jednoj posudi pomiješati mokre sastojke na način da izgnječite banane vilicom, zatim dodati jaja, med, maslinovo ulje i vodu te razraditi mikserom. Zatim dodati samljevene orašaste plodove i opet razraditi mikserom.

 

 

  1. U drugoj posudi uz pomoć žlice pomiješati suhe sastojke zobeno brašno, whey proteine, chia sjemenke, sodu bikarbonu i kakao.

 

 

  1. Potom suhe sastojke dodati mokrima te miješati uz pomoć žlice dok se smjesa ne poveže. Na kraju dodati većinu borovnica u smjesu. Smjesa treba biti malo „čvršća“ odnosno ne previše tekuća.

 

 

  1. Obložiti kalup za kruh papirom za pečenje te izliti smjesu u kalup. Po vrhu dodati ostatak borovnica. Peći u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 35-40 minuta. Provjeriti čačkalicom je li gotov. Ako je čačkalica suha dok ju izvadimo to je to.

 

 

  1. Izvaditi kruh iz pećnice i ostaviti da se ohladi te ga potom narezati  i uživati zajedno s ukućanima. U slast! 🙂

 

Napisala: Lucija Zubac, trenerica Trčaone Zagreb

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: