Kako se pripremiti za prvi trening u Trčaoni?

Bliži nam se proljeće, a samim time i prvi trening škole u Trčaoni i vječno pitanje – Kako se pripremiti za prvi trening?

No, ne brinite, jer odgovor je puno jednostavniji nego što mislite. Prvi i najbitniji korak je već napravljen – odlučili ste upisati školu i samim time napravili najbolju odluku ove godine! Sad je samo preostalo dočekati početak dok križate dane na kalendarima do prvog treninga na kojem vas sve željno iščekujemo!

Dok čekate, svakako bi bilo korisno napraviti drugi korak, a to je – stvoriti rutinu. Ono što možete napraviti u pripremi za prvi trening je odabrati tri dana u tjednu (poželjno one dane u kojima ćete treninge imati i u Trčaoni) i da tim danima krenete s jednostavnim aktivnostima poput hodanja kako biste stekli rutinu vježbanja tim danima.

Ono što je poželjno dodati tim aktivnostima je i zagrijavanje prije početka aktivnosti i istezanje po završetku iste. Nisu bitne specifične vježbe, već je dovoljno odraditi vježbe kakve ste nekad radili na satu tjelesnog ili za vrijeme bavljenja nekom rekreacijom.

To će vas odlično pripremiti za ono što vas čeka na prvom, ali i svim idućim treninzima pod stručnim vodstvom!

Još jedna bitna stvar o kojoj ste sigurno razmišljali i istraživali je oprema za trčanje. Pritom ste vjerojatno naišli na raznu skupu opremu koja vam za početak neće trebati. Dovoljno je imati majicu, hlače i tenisice, a nije na odmet ponijeti i malo volje koju ćete upotrebljavati na pripremnim aktivnostima prije prvog treninga – jednostavnije od toga ne može.

Poželjno bi bilo da ne nosite pamučne majice i tajice/hlače, već da obučete sportsku odjeću ako je imate, a ako nemate i niste sigurni što obući, ne brinite već dođite obučeni kako mislite da je najbolje i slobodno pitajte svog trenera koji će vam dati sve potrebne informacije za dalje.

Vidimo se idući tjedan!

Napisao: Leon Koražija, treneru u Trčaoni.

Podijeli tekst na društvenim mrežama: