fbpx

Nova gradska plaža i/ili stara trkačka poslastica

Savski nasip ili park-šuma Maksimir na svoje šljunčane staze privlače sve veći broj rekreativaca koji dolaze nabrati dnevnu dozu kilometara pod nogama. Dobro raspoloženje, uživancija na zraku, fit osjećaj i dobra forma brojni su aduti trčanja na otvorenom. Ne traže puno novaca, staze su tu, čekaju vas, samo se odlučite!

Savski nasip

Od početka 20-tog stoljeća Zagrepčane koji su nekad dolazili na kupališta obale Save sada su zamijenili znojem okupani trkači. Kao da si na plaži. „Trkačka plaža“ zahtijeva od posjetitelja da se za nju dotjera i nanese odgovarajuću kremu za sunčanje.

Biti u formi je zarazan osjećaj, lako se navučeš na njega. Nasip naše prekrasne Save koja izvire u Julijskim Alpama štiti grad od poplava, zaštitit će i naše zdravlje ako se odlučimo redovito upustiti uzduž te avanture i trkačkim korakom ploviti uz nju. Unatoč tome što je Sava onečišćena mislim da je naša budućnost vezana uz nju.

Park-šuma Maksimir

Dolazak u najveći i najljepši perivoj ovog dijela Europe park-šuma Maksimir može biti putovanje u različitim smjerovima. Može vam se zainatiti kakva uzbrdica ili pak neočekivani susret s konjima koji pasu uz put ili … ma neću vam sve otkriti.

Raskošna šuma u nutrini krije staze uz jezero što strastvenom trkaču može pružiti uzbudljiva otkrića. Zelenilo umiruje, smanjuje razinu stresa.

Kada trčim, dišem punim plućima, razne ideje mi padaju na pamet. Taj osjećaj nakon trčanja, poznat je svakom trkaču, neprocjenjiv, vrijedan svake odluke i oblačenja tenisica i baš mu se radujem. Povezala bih ga s osjećajem kao kad piješ kavu, uživaš prije misleći na nju, tokom u okusu i mirisu te potom u dobrom raspoloženju.

Trčeći pronalazim sebe. Teško da me nešto može na živcirati dok trčim, uz put brzo naiđe nešto što izmami razlog za osmijeh bilo da je to odjevna kombinacija nekog trkača ili njegove godine.

Uz početne korake Trčaonine škole trčanja ili klub za one malo iskusnije trkači sebe mogu pronaći dijeleći taj entuzijazam s drugima.

Uživa u trčanju i piše: Anamarija Belušić, trenerica u školi i klubu trčanja

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: