Od proljeća do jeseni svi smo sretni i veseli

S početkom prohladnog rujna, daje nam se nagovijestiti da nam se bliži jesen, a samim time se bližimo i ostvarenju našeg zajedničkog cilja – zajednički nastup na zagrebačkom polumaratonu. No, vratimo se nakratko nekoliko mjeseci unazad.

zg6

S početkom prvih vrućih ljetnih dana, u potrazi za debelom hladovinom osim u Maksimiru u kojem smo bili tokom cijelog ljeta, nasip smo zamijenili Jarunom. Nije da smo previše uspjeli u tom naumu no ipak i sitno je bitno pa nas je krug na otoku Mladeži od 2-3 km u hladovini usrećio. Kako je u tim mjesecima aktualno doba godišnjih odmora, tako se i broj polaznika na treninzima smanjio no za one najupornije smo izradili plan i program treninga prilagođen za mjesta i uvjete na kojima naši školarci ljetuju te im na taj način pokazali da mislimo na njih i kada nisu sa nama. Po tim programima se trčalo od Zagreba preko cijele RH pa do raznih zemalja Europe i svijeta.

Budući da nema puno natjecanja tokom ljeta mi smo sami osmislili jedno vrlo zanimljivo –  „Ljetni izazov“  kojemu je bio cilj prikupljali fotografije naših polaznika sa treninga za vrijeme boravka na  godišnjem odmoru te smo prije nekoliko dana imali i službenu objavu pobjednika te ih nagradili s prigodnim poklonima.

Budući da smo se odlučno oduprijeli ljetnim vrućinama čak i onda kada je termometar pokazivao 39 celzijevaca, a ja kao trener bio na korak da odgodim trening zbog toga, ipak smo prionuli prilagodbi treninga za te uvjete i odradili ga. Subotnja lubenica, dinja i cedevita poslije treninga nam je pomogla da zaboravimo u biti po kakvim smo vrućinama trenirali, a dobro nam je došla i da vratimo izgubljenu tekućinu.

Tokom tih mjeseci postavili smo dobre temelje za nastup na zagrebačkom polumaratonu koji većina polaznika nestrpljivo očekuje, a ujedno nam baš taj nastup stoji i kao glavni cilj ove treće generacije adidas škole trčanja Zagreb.  Na putu do tog cilja, stoji nam još odlazak na utrku Klinča Sela (10km) koja će nam biti izvrstan pokazatelj u kojem nam se smjeru kreće sportska forma.

Krajem rujna se priprema i Prvenstvo adidas škole trčanja Zagreb u sklopu zadnjeg adidasovog kvartovskog krosa u kvartu Trnje – Folnegovićevo naselje za koje su osigurane adidas nagrade za najuspješnije.

Prije nešto više od 2 mjeseca dobili smo brojne upite naših polaznika koji su odustali od škole zbog obaveza te da bi se željeli nastaviti baviti trčati, ali ne mogu ni u jednu grupu jer je i E grupa davnih dana prešla granicu od 10 km. Iznenadili smo se koliko smo uspjeli “zaraziti” ljude trčanjem i kada smo već zbog toga glavni krivci, moramo i spasiti stvar. Stoga, stavili smo glave na kup i dogovorili se da otvorimo novu grupu i nazvati ju još jednim slovom “naše” školske abecede, slovom F.

Polaznici ove grupe nikako ne prestaju kriti oduševljenje ovim potezom stoga nam ovo daje dodatan vjetar u leđa da na godinu oformimo jednu ovakvu grupu od samog početka u kojoj bi bili svi oni koji nemaju u vidu nastup na polumaratonu kao jedini cilj već uživanje u sportskoj aktivnosti ma kakve god ona efekte proizvela.

Ono što nas očekuje u periodu pred nama jest da se vraćamo treniranju na nasip gdje je ipak malo ugodnije trenirati, a i podloga nam je prirodnija time i zdravija za što će vam zglobovi i noge biti veoma zahvalne. Budući da smo na vratima jeseni, neka vas ne iznenadi pokoji kišni trening za koji bi svakako bilo odlično ako biste si mogli nabaviti šuškavac i šiltericu kako ne biste baš svaku kapljicu kiše ponesli sa sobom kući. Svakako bi bilo dobro i da ponesete poneki suhi komad odjeće pa da se presvučete u restoranskom toaletu u Maksimiru ili u svlačionicama Boćarskog doma.

Vedran Lozanov, trener adidas škole trčanja Zagreb

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: