Što odjenuti na prvi trening?

Svako godišnje doba ima svoje karakteristike odijevanja. Kako će se vrijeme proljepšavati, tako će trčanje biti ugodnije. S obzirom da je još uvijek zima, donosimo vam savjete kako se pravilno odjenuti za vaš prvi trening u Trčaoni?

Zima još traje, a vi ste se odlučili baviti rekreativnim trčanjem. Vjetar i (potencijalno) niske temperature dodatno nam otežavaju izbor odjeće za trening jer znamo da svako godišnje doba ima svoje karakteristike odijevanja. Kako se vrijeme bude proljepšavalo, tako će se i odjevni stilovi mijenjati. S obzirom da je još uvijek zima, donosimo vam savjete kako se pravilno odjenuti za vaš prvi trening.

Foto: Mario Radaković

Najvažnije je da vam je toplo i ugodno u odjeći koju nosite no to ne znači da ćete na trening doći u zimskoj jakni. Imajte na umu da će vam tijelo biti u pokretu i brzo će se zagrijati. Donji dio tijela je poželjno zaštititi termo ili sportskim tajicama ukoliko ih imate, a ako nemate onda će i donji dio trenerke biti dovoljan.

Odjenite se slojevito! Termo majica ili podmajica, sportska majica dugih rukava i vjetrovka će vas čuvati od hladnoće i sasvim su dovoljni za prvi trening u Trčaoni. Obavezna trkačka oprema su kapa i rukavice jer se najviše topline gubi preko glave i golih ruku. Naravno postoje sportske kape i rukavice, ali biti će vam dovoljne i one klasične za prvi put.

Najvažniji odjevni predmet su tenisice. Nemojte se ”zaletjeti” i kupiti nove tenisice prije prvog treninga. Dođite na trening u tenisicama koje imate. Naši treneri su tu da vas savjetuju oko odabira kvalitetne i prave tenisice te će vam dati odlične savjete koje tenisice kupiti i gdje. Pri odabiru idealne tenisice trebate paziti na puno faktora, o kojima ćemo reći nešto više u našem sljedećem članku.

Foto: Mario Radaković

Pokušajte izbjegavati pamučnu odjeću jer ona upija znoj i obavezno si ponesite odjeću za poslije treninga. Na nekim lokacijama smo vam omogućili korištenje svlačionica gdje možete ostaviti svoje stvari i presvući se.

Vidimo se uskoro!

Tomislav Marinović mag.cin.

Podijeli tekst na društvenim mrežama: