fbpx

Što znači biti trener u Trčaoni?

Službena definicija trenera glasi – osoba koja vodi, podučava i trenira sportaše ili sportske klubove, uvježbavatelj, obučavatelj.

Slažemo se sa službenom definicijom pojma no još bismo mnogo toga dodali jer biti trener u Trčaoni nije samo pokazivanje tehnike trčanja i vođenje grupe. Od prvog pokaznog treninga do posljednjeg treninga oni su ovdje da odgovore na sva vaša pitanja i nedoumice. Često možete od njih čuti kako niti jedno pitanje nije glupo ili nepotrebno jer sva pitanja vode k rješenju neke dvojbe i nadogradnji znanja. Evo što zapravo rade naše vrijedne trenerice i treneri:

  • Uvode vas u svijet trčanja postepeno i uče kako da pravilno trčite i nordijski hodate. Možda će neki od vas pomisliti: „Ali ne treba mene učiti hodati i trčati, to svatko zna!“. Već se osam generacija susreću s istim pitanjem i odgovor je uvijek isti – isprobajte pa se tek onda uvjerite znate li doista pravilno trčati, hodati, zagrijati se i istegnuti. Vjerujte – baš svatko ima mjesta za napredak.
  • Razgovor je sastavni dio svakog treninga. Naglašavamo Razgovor jer to znači kako je komunikacija obostrana. Pitanja i komentare vezano uz trčanje, nordijsko hodanje, opremu, vremenske uvjete, hidraciju, prehranu i psihologiju podržavaju i niti jedan neće proći neopaženo. Možda će vam se na početku činiti kao puno novih informacija, ali bez brige nećete se pogubiti. Treneri vas vode od početka do kraja.
Nema zabune, u Trčaoni se ozbiljno trenira no kada se pruži prilika pokažemo i svoju zabavnu stranu. 🙂
  • Kad smo već kod vođenja treninga od početka do kraja, a to je svakako osnovni dio trenerske zadaće, treba naglasiti i da se treninzi prilagođavaju trkačima. U svakom gradu (Zagreb, Rijeka i Split) postoji glavni trener koji radi na osmišljavanju i prilagođavanju treninga te svaki tjedan dobivate email u kojem je objašnjeno zašto se nešto radi, na koji način i što vas čeka u narednom tjednu. Tako ste u potpunosti upoznati s onime što i kako trenirate te u slučaju nedoumica trenere možete odmah kontaktirati i emailom.
  • Motivacija je važna gotovo jednako kao i tehnika trčanja jer koliko trčimo tijelom toliko i glavom. Manjak motivacije rezultira odustajanjem, a treneri su tu da do toga ne dođe. Ponekad je dovoljan samo smiješak i lijepa riječ, a ponekad je potrebno puno više no jedno je sigurno – treneri nikoga ne ostavljaju samog i na njih se možeš osloniti u svim situacijama.
  • Nakon uspješno završenog treninga i odgovora na sva pitanja, treneri se često ostaju družiti sa svojim grupama. Nije niti malo neobično da se završi na kavi u obližnjem kafiću ili da se nedjeljom ode planinariti.
Dio trenerskog tima Trčaone Zagreb, Rijeka i Split.

Trenerice i treneri Trčaone su prema definiciji voditelji treninga i podučavaju trčanje i nordijsko hodanje ali su zapravo i puno više od toga.

Čekamo vas 11. ožujka, a do tada zapisujte pitanja. 🙂

Trčaona trenerski tim

Odluči – kreni – promijeni!

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: