fbpx

Top 7 lokacija za nordijsko hodanje u Zagrebu

Naša trenerica Chiara vam donosi top 7 lokacija za nordijsko hodanje u Zagrebu.

 

1. PARK MAKSIMIR – predstavlja jednu od najpopularnijih lokacija za odmor i rekreaciju građana Zagreba. Osim samih stanovnika, ovaj park sa svojim sadržajima i mogućnostima je nezaobilazna lokacija i za mnoge turiste koji posjećuju grad. S obzirom na veliki broj staza predstavlja idealno mjesto i za nordijsko hodanje, a o tome vam mogu govoriti i naši dragi članovi koji svakim treningom, zajedno uz svoje trenere otkrivaju neke nove rute za hodanje.


2. PARK ŠUMA TUŠKANAC – mala zelena oaza u neposrednoj blizini samog centra grada predstavlja još jednu poželjnu lokaciju za nordijsko hodanje u gradu Zagrebu.

 

3. BUNDEK – uređene staze, jezero i priroda čine se kao dobitna lokacija gdje možete pronaći mir i pobjeći od gradske gužve. Uz park Maksimir i savski nasip, ovo je treća lokaciju gdje u sklopu trčaone možete trenirati i nordijsko hodanje.

 

4. MEDVEDNICA – SLJEME – u zimskim mjesecima predstavlja mjesto gdje se može uživati u zimskim radostima, dok je tijekom cijele godine glavna izletničku lokacija mnogih stanovnika grada Zagreba. Veliki broj staza, od kojih su neke manje, a neke više zahtjevne, svojom ljepotom pozivaju vas da ih upoznate i uz nordijsko hodanje.

 

5. SAVSKI NASIP – JARUN – dionica koja je također jedno od omiljenih mjesta trkača, biciklista ali i nordijskih hodača. Ovo je još jedna lokacija na kojoj trčaona provodi i treninge nordijskog hodanja, a u blizinu su i ugostiteljski objekti u kojima možete pronaći okrepu nakon dobrog treninga.6. PARK ŠUMA JELENOVAC – osim u pjesmi Ivana Slamniga, ovaj park možete pronaći ako se uputite prema južnim obroncima Medvednice. Predstavlja još jednu privlačnu lokaciju za nordijsko hodanje, a hodajući ovim parkom možda neki ljubitelji poezije dobiju dodatnu inspiraciju i napišu još koju pjesmu.

 

7. PARK ŠUMA GRMOŠČICA – iako naveden kao zadnja lokacija na ovom popisu, ne znači da je ovaj park manje privlačan o odnosu na ostale navedene lokacije. Ovaj park je također idealna lokacija za rekreativne aktivnosti u prirodi, a među njima je svakako i nordijsko hodanje.

 

Autorica: Chiara Ignacija Rimac trenerica u Trčaoni

 

#Trčaona

#NordijskoHodanje

 

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: