fbpx

Trčiš po ovom vremenu? Naravno!

Postoji li uopće loše vrijeme za trčanje? Iako je jesen brzo došla, nema razloga za paniku jer ju trebamo dočekati raširenih ruku i otići u kupovinu jesenske trkačke opreme. 🙂 Loše vrijeme za trčanje ne postoji, postoji samo loša oprema. U ove kišne, maglovite i hladnije dane, nosite šuškavce na treninge uz obavezan dodatak kape ili šilterice. Šuškavac će vam pomoći da se ne smočite, a šilterica će zaustaviti kapljice kiše da vam padaju na lice. Ispod šuškavaca, ovisno koliko je hladno, obucite kratku ili dugu sportsku majicu. Izbjegavajte pamuk zbog znojenja. Već nakon nekoliko (kilo)metara ćete se ugrijati i zaboraviti na kišu, a trčanje će biti kakvo je bilo i do sada, čisto zadovoljstvo i zabava.

Magla i hladno vrijeme ne može ništa polaznicama iz Trčaone Rijeka

Od svega navedenog, puno je važnije ponijeti suhu odjeću i obuću za presvući se nakon odrađenog treninga kako se ne biste prehladili nekoliko tjedana pred vaš prvi polumaraton. Zapravo, nitko ne voli u mokroj odjeći sjediti na druženju poslije treninga, što je još jedan razlog više zašto je važno.

Najbolji dani su pred nama. Nema više jako visokih temperatura , nema sparine koja nas je u stopu pratila cijelo ljeto te nam slijede novi izazovi. Možda zvuči kao izlizana izreka, ali vjerujte mi na riječ  kada kažem – znoj ili kiša uvijek dođe na isto. Po prvi put činite nešto što nikad niste mogli zamisliti da ćete raditi i to svojevoljno. Sjetite se kako ste na početku treniranja, u ožujku, isto tako nosili duge rukave i trčali po još hladnijem vremenu, kiši i magli i svejedno ste ostali trenirati s nama. Vaša upornost i odluka da nešto napravite za sebe puno je jača od bilo koje kiše i druge vremenske nepogode. Sada to više nije samo „odrađivanje“ treninga već nešto što se voli – otvoreno i javno. Pokažite sebi i drugima kako vrijeme ne igra baš nikakvu ulogu u odluci – trčati ili ne trčati – jer je odgovor uvijek isti. Pronađite dijete u sebi koje skače u svaku lokvu vode i zajedno s drugim trkačima podijeliti tu sreću jer odjeća i obuća se uvijek operu. Za sve one koji i dalje ne vole trenirati po kiši i hladnijem vrijeme – sve je to u glavi. Osobno bih uvijek odabrao kišu i hladno vrijeme, a u potpunosti zaobišao 35 stupnjeva i ljetne vrućine.

Kiša će ubrzo stati, vi nemojte!

Vidimo se u Trčaoni.

Napisao: Tomislav Marinović, glavni trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: