Zašto je važno pratiti Trčaonin plan i program?

U svijetu trčanja, svaki korak ima svoju važnost. Propuštanje trenažnog planiranja može značiti put prema neuspjehu, stoga u Trčaoni naglašavamo važnost sustavnog pristupa kroz plan i program koji je prilagođen svakom našem polazniku.

Postavljanje ciljeva ključno je za napredak, ali isto tako važno je imati strukturiran put kako bi se ti ciljevi ostvarili. Plan i program Trčaone ne samo da postavlja ciljeve, već i pruža jasan smjer kako ih postići.

Kroz pažljivo planiranje, određuju se zadaci i metode treninga, uzimajući u obzir individualne sposobnosti svakog člana.

Trčaonin plan i program sastoji se od velikog broja područja, a neka od njih su: grupni treninzi, edukativna predavanja, organizacija i odlazak na utrke, tjedni plan i program treninga, osobne konzultacije i savjetovanje.

Treninzi se održavaju tri puta tjedno i sastoje se od zagrijavanja, tehnike trčanja i vježbi jačanja muskulature, treninga trčanja i istezanja.

Neki oblici treninga koji se pojavljuju su i treninzi ubrzanja, konverzacijski treninzi, trčanje sa zadatcima, dužinski treninzi. Navedeni treninzi prilagođeni su polazniku. Svaki polaznik ima pripadajuću grupu prema svojim trkačkim sposobnostima, osobnom cilju te vlastitom osjećaju.

Edukativna predavanja dat će vam odgovore na pitanja u vezi tehnike trčanja, disanja, prehrane, motivacije, hidracije i sportske opreme.

Jedan od važnijih dijelova plana i programa su treneri, osobe s kojima trenirate i provodite vrijeme, kineziolozi koji će vas naučiti sve što trebate znati o rekreativnom trčanju. Pravilno provođenje plana i programa, napredak polaznika, zadovoljstvo i osmijeh na licu, njihov su zadatak.

Važno je razumjeti da kontinuirani rad prema planu i programu može donijeti izvanredne rezultate. Svaki korak, svaki trening, svaka prepreka – sve su to dijelovi vašeg napretka. Uz podršku Trčaone i vlastitu predanost, možete ostvariti i svoje najambicioznije ciljeve.

Napisao: Luka Dominković, trener u Trčaoni

Podijeli tekst na društvenim mrežama: