1. planinarenje: destinacija – Sljeme!

Kako polaznici adidas škole trčanja ne bi samo trčali, i ove smo godine krenuli s organiziranim „školskim“ planinarenjem. Destinacija – Sljeme! A kako je uvijek zabavnije kad nas je više – polaznici škole bili pojačani članovima AK Perpetuum mobile kojeg većinski sačinjavaju bivši polaznici AŠTa. Bila je to idealna prilika za međusobnu razmjenu iskustava.

sljeme 2

Okupljanje ispred tunela, polazak u 9 sati pa lagano Leustekovom stazom sve do vrha Medvednice – TV tornja na Sljemenu. Na samom početku planinarenja, podjelili smo se u dvije jakosne skupine (osim moje malentkosti, tu su još bili i treneri Frane Boban i Tina Šolja)i krenuli put vrha uz ugodno vrijeme s ne baš puno sunca. Srećom, kako smo se sve više penjali i prilazili vrhu, tako se i sunce sve više pojavljivalo.

sljeme 3

Kako smo se približavali vrhu, tako je staza postajala i nešto strmija, stoga smo odradili jedno kratko stajanje kod Šumareva groba. Nastavak puta bio je nešto zahtjevniji jer je na pojedinim mjestima bilo još snijega, blata, a ponegdje i prepreka preko kojih se prelazilo s dosta opreza. Sretni što dolazimo na cilj, susrećemo dosta ljudi koji šetaju, trče, a ima i onih koji su se usudili do vrha doći biciklima.

Na cilju nas je dočekao pravi proljetni dan s dosta sunca i predivnim pogledom sa Sljemena. Uslijedio je duži odmor kako bismo se uspjeli pripremiti za povratak. Iako smo htjeli ostati dulje da uhvatimo malo sunca i pokušamo dobiti malo boje za more, uskoro smo krenuli.

sljeme 4

Nakon povratka uslijedilo je istezanje: svi polaznici znaju da je istezanje vrlo bitno poslije bilo koje fizičke aktivnosti, pa tako i ove. Kao i na prijašnjim planinarenjima, vjerne smo suputnike imali u četveronožnim prijateljima, koji su također uživali u ovoj našoj maloj planinarskoj avanturi. Pitate se koje su to zanimljivosti i savjete članovi AK Perpetuum mobile prenijeli članovima adidas škole trčanja? Dođite na naše drugo planinarenje, o kojem ćemo vas uskoro obavijestiti, i saznajte.

 

vođa puta: trener Nikola Paripović

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: