10 km

Nakon semestra 30 kojega smo svi uspješno apsolvirali, istrčavši našu prvu utrku Volim trčanje (5 km), stigla su nova “predavanja, seminari i vježbe” te usmjerenje k novom cilju: trčanju 60 minuta u kontinuitetu. Prve medalje su bile potvrda napornog rada u prvom semestru i velika motivacija za dalje. Noviteti u obliku timskih i orijentacijskih treninga su bili pun pogodak i prava zabava!

Cilj ovog semestra je bio 60 minuta trčanja u kontinuitetu i njega smo ostvarili u prethodnim tjednima te se ponovno iznenadili koliko zapravo puno možemo! 🙂

Nije izostala ni podrška Vatrenim

Došlo je ljeto, a time i godišnji odmori. Naši polaznici su po prvi (ali ne i zadnji) put u kofere pakirali tenisice i opremu za trčanje. Odlučno su odlučili provesti aktivno ljeto u tenisicama te se po povratku u Zagreb vratiti u svoje grupe i s njima nastaviti svoje sjajne trkačke priče. Fotke nakon odrađenih treninga na našoj Facebook stranici otkrivaju kako se treniralo na odmoru.

Trčaonina akcija #LjetouTenisicama

A evo i onih koje su osvojile najviše naših lajkova u našoj akciji #LjetouTenisicama pa ćemo ih i mi prigodno nagraditi:

 • Karmela T. – 85 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & mjesečna članarina & startnina za Zagrebački noćni cener 2018.
 • Martina V. – 45 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & mjesečna članarina
 • Lucija i Katarina P. – 31 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & startnina za Zagrebački noćni cener 2018.
 • Lidija L. – 28 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & Trčaona majica
 • Irena P. – 26 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & Trčaona majica
 • Alen Š. – 25 lajkova
  Nagrada: Multipower bidon & Trčaona majica
Pobjednici akcije #LjetouTenisicama2018

Ulaskom u semestar 60 otvorena je i početnička grupa Trčaone trail kao nešto sasvim novo i nepoznato. U grupu se prijavilo 70-ak zainteresiranih koji su se oduševili i zaljubili u trail već na prvom treningu. Danas se mogu pohvaliti sa 5 trail treninga, usvojenim tehnikama trail trčanja, prijeđenih 30-ak kilometara, svladanih 1500 m uspona te brojnim lijepim uspomenama i doživljajima iz šume s brda.

Trčaona trail – početnička grupa

U ponedjeljak 20.8.2018. su krenule povratničke grupe koje čine naši trkači koji su određeni period bili neaktivni i kojima ćemo pomoći da se vrate u svoje stare grupe i uspješno završe još jednu školu u životu, školu trčanja. Bravo povratnici! 🙂

Pohvalio bih sve naše trkače koji su trenirali ljeti, na moru i u Zagrebu, po visokim temperaturama i zahtjevnom vremenu te su uspjeli ostati redovni i napredovati u najzahtjevnijem dijelu godine. Sav trud i rad će vam se isplatiti kada dođe hladnije vrijeme i kada vam nove medalje budu oko vrata. Svakako bih potaknuo povratnike neka ustraju u svojim odlukama, vrate se u redovne školske grupe te nastave trenirati u Trčaoninom klubu trčanja tijekom zime. Zima je nešto posebno, skroz drugačije i ugodnije od ljeta. Dajte šansu treniraju zimi jer zima je zakon!

Roštiljaona by Trčaona je bila odmorna i opuštajuća

Završni ispit semestra, UNICEF-ova utrka “Mliječna staza” (10 km) se bliži, a mi smo spremi i s nestrpljenjem iščekujemo start utrke ponavljajući “gradivo” na treninzima. A nakon utrke ulazimo u semestar 120, tj. pripremama za polumaratonsku utrku, a o tome nekom drugom prilikom.

Piše: Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: