Adventski trk za kraj godine

Posljednji izvještaj s utrke za ovu godinu rezerviran je za utrku kojoj se rado vraćamo zbog dobre atmosfere, blagdanskog ugođaja i općenito jedna od onih utrka u godini na kojoj je rezultat u potpunosti sporedna stvar. Glavni cilj ove utrke je uz dobru zabavu bio napraviti nešto dobro s obzirom da je ovo utrka s humanitarnom notom gdje je dio startnina išao prema Zakladi UniSport Srce čiji je cilj poticanje razvoja studenata sportaša u Republici Hrvatskoj.

U nedjelju na dan utrke, dogovoreno okupljanje bilo je nešto ranije nego inače. To se pokazalo kao dobra odluka s obzirom na to da je na utrci bio jako velik broj ljudi. Iako je službeno okupljanje bilo od 10:30 nadalje, drago mi je bilo vidjeti i dosta naših Trčaona majica već od 10 sati. Mnogi su se nakon ostavljanja stvari mogli sakriti od jutarnjeg vjetra i hladnoće u toplim prostorima svlačionica i predvorju hotela. Srećom, kako se bližila utrka, vjetar je stao, a temperatura je u kratkom roku porasla te je vrijeme bilo idealno za zagrijavanje i odrađivanje jedne „fun run“ adventske utrke – kako bi rekla jedna gospođa iz Engleske koja se čudila što toliko ljudi radi na jednom mjestu u malom Zagrebu.

Nakon zagrijavanja i fotkanja krenulo je kvalitetno zagrijavanje jer ipak je u pitanju zimska utrka. Nakon što smo odradili stacionarni dio zagrijavanja, rijeka trkača i trenera sa žutim balonima izašla je na rastrčavanje po, u tom trenutku zatvorenim, prilaznim cestama gdje smo vidjeli najbolju „masku“ ovogodišnjeg Advent run-a koju je smislio i, doslovno, nosio naš trener Igor!

Nakon rastrčavanja došli smo u startnu zonu koja se činila kao da nema kraja s obzirom na više od 3500 trkača na startu.

Na startu utrke nam je trebalo nekoliko minuta da uopće krenemo trčati te smo zapravo krenuli loviti naš tempo tek neposredno prije razdvajanja staze na rutu utrke od 10 kilometara koja se nastavila laganom uzbrdicom prema Mihaljevcu i nas na 5 kilometara. U tom trenutku smo ekipi na 10-ki poželjeli sreću te skrenuli nazad prema centru grada. U tom trenutku smo bili gotovo na polovici utrke te je većina krenula postupno ubrzavati kroz gomilu trkača. U cilju je bila pomutnja s medaljama, no sve je na kraju ispalo dobro. Ovim putem bih posebno pohvalio naše školarce kojima je ovo bila prva utrka i prva medalja, čestitam! Jako smo ponosni na vas, a i siguran sam da ste uživali!

Nakon ove utrke, ostala nam je još nekolicina treninga prije kratke zimske pauze od treninga uživo za blagdane (treninzi će i dalje stizati na vaše adrese, imajući na umu našu prvu utrku u 2024. godini). Ovim putem u ime cijelog Trčaona tima želim svima ugodne blagdane u krugu vaših najbližih i da napunite baterije (aktivnim) odmorom za nadolazeću 2024. godinu.

Napisao: Filip Koražija – glavni trener u klubu i školi trčanja Trčaone

Podijeli tekst na društvenim mrežama: