fbpx

Ako tražiš avanturu (života) priključi se Trčaona trail ekipi

Među 1800 natjecatelja iz više od 50 zemalja svijeta nastupilo je i 16 trail trkača/čica braneći boje Trčaone trail. Nastupili smo na tri utrke: 110 km (+4400 m.v.r.), 67 km (+2400 m.v.r.) te 41 km (+1100 m.v.r.) . 14 dana nakon uspješnog ulaska u cilj najprestižnije trail utrke u Hrvatskoj „100 milja Istre“, ponovo se okupila ista ekipa. Željni su novih kilometara, šume, brda, blata i svega onoga što nas  povezuje i ispunjava iz tjedna u tjedan. Vratili smo se u svoj drugi dom – odmorni, oporavljeni, puni energije, volje i motiva za nove izazove. Jednako tako puni ponosa i velikog samopouzdanja s nestrpljenjem iščekujući nove treninge na našoj Medvednici.

Ako se sjetim da su prije samo 2 godine naši trkači učinili svoje prve trkačke korake, tada trail utrke od 41 km i 67 km dobivaju još više na važnosti. Nitko od njih nije ni sanjao da će im danas medalje ispunjavati police stanova i kuća. Ja sam preponosan na sve i skidam im kapu, i to zimsku! 🙂

Osmijeh na startu 100 milja Istre

Iako sam ovdje istaknuo 100 milja Istre kao najveću utrku na kojoj smo nastupili, bilo je tu i drugih utrka koje su zahtijevale visoku razinu izdržljivosti, kako tjelesnu tako i mentalnu. Vrijeme se često mijenjalo, sunce, magla, kiša, vjetar, snijeg, mećava i u većini slučajeva nije nas baš mazilo . MOTIVACIJA, DISCIPLINA i SAMOPOUZDANJE ključni su u cijelom pripremnom periodu, no povrh svega i visoka razina ljudskosti, prijateljstva i snažnog osjećaja grupne pripadnosti što nam je davalo dodatnu snagu i ustrajnost na putu od Medvednice do cilja u Umagu.

Imajući na umu da svi naši polaznici imaju poslove s punim radnim vremenom, neki rade u smjenama, imaju svoje obitelji kojima treba posvetiti vrijeme te uz sav stres i prepreke dolazimo do zaključka kako su organizacija života i odrađivanje dugih i ponekad napornih treninga, dovedeni do savršenstva. Žene, muževi, partneri, bake i djedovi su bili dodatna podrška u cijelom procesu priprema. Puno potpore i međusobnog razumijevanja leži u pozadini uspjeha koji je postignut do sada i to svakako treba naglasiti i cijeniti.

Svaki trening, neovisno o uvjetima, bude ispunjem pozitivom, trudom, smijehom i druženjem.

Svojim primjerima članovi Trčaone Trail dokazali su kako je sve moguće samo u to treba čvrsto vjerovati i trenirati. Medaljama žute (41 km) i zelene (67 km) utrke otvorili su vrata svijeta trail trčanja ostalim trail trkačima Trčaone trail, ali i ostalim polaznicima Trčaone. Zasigurno su motivirali mnoge za iduće Istre te druge jednako lijepe i izazovne trail utrke. Velika gruda snijega je zakotrljana s vrha planine i neće se tako lako zaustaviti.

Možda je medalja srebrna ali je nama zlatnog sjaja.

Ana, Vlatka  i Vjekoslav nedavno su ušli i u svijeta maratona, dok su Monika, Nataša, Katarina, Danijela, Elvira, Petra, Marta, Romeo, Zlatko, Danijel, Slobodan, Darko i Krešimir široko otvorili vrata svijeta trail trčanja, dugih trail utrka i ultramaratona.

Treba naglasiti kako su Monika, Nataša i Darko, istrčavši zelenu stazu od 67 km, postali naši prvi ultramaratonci!

Naše ultramaratonke

Nakon ovotjednog trail treninga „Velikog i Malog Mede“ na brdu od milijun dolara – Medvednici, vrijeme smo iskoristili za podjelu poklona našim Istranima te uz pričanje trkačkih priča, dojmova i doživljaja iz Istre. Nazdravilo se uspjesima i rezultatima omiljenim trkačkim pićem. 🙂

Ovim treningom započinje novi mirko-ciklus priprema za našu iduću trail utrku Soča trail (29.6.) na kojoj će nastupiti čak 50-ak trail trkača Trčaone trail. Na “meniju” u Sloveniji su utrke od 10, 15, 25 i 45 kilometara, a posebnost utrke je rijeka Soča koju 50 metara prije samog cilja treba preći ili preplivati (sami odlučujete) te svakako Soča outdoor festival. Zabava je zagrantirana.

Naše trailere iznenadili smo prigodnim diplomama za uspješno završenu utrku 100 milja Istre.

Ja sam jako ponosan na svakoga od njih! Gurali su jedan drugoga kada je bilo teško i veselili se kada je išlo lagano.  Vodio sam njihove pripreme i s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekao nastup i rezultate prve velike trail i ultra trail utrke, znajući koliko mi je osobno značila podrška prije moje prve utrke. Mislima sam bio na njihovoj stazi više nego na svojoj. Ulazeći u cilj, svaki od njih povećavao je moj osjećaj ponosa i sreće. Srce mi je bilo veliko kao naša Medvednica.

Ponos, sreća, veliko srce i malo blata, upravo to je TRČAONA TRAIL!

Druženje nakon trening sastavni je dio Trčaone Trail

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se priključe Trčaoni trail. Sada je idealno vrijeme za to jer smo tek počeli s pripremama za Soča trail (29.6.) i zajedno se možemo kvalitetno pripremiti za slijedeću utrku ali i ljetnu sezonu.  Javite se putem maila na marko@aktivan-zivot.hr ili pošaljite poruku putem društvenih mreža Trčaona Facebook i Instagram.

Napisao: Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: