fbpx

Aktivni odmor uz predavanje, planinarenje i zabavu

Sredinom ožujka krenuli smo s drugom generacijom adidas škole trčanja i većina polaznika je to tada shvatila kao osmomjesečnu školu koja će završiti krajem studenog, oni će do tada naučiti trčati, istrčati polumaraton, a poslije što bude. No mi koji smo ih vodili ovih osam mjeseci od početka smo znali da to neće biti samo kratkoročno druženje.Vrlo brzo su to skužili i oni i prije nego su protrčali već su počela pitanja što nakon škole, da li planiramo nastaviti školu, koji su daljnji ciljevi i sl.

I evo nas sada na kraju prve školske godine, iza nas je osam mjeseci trčanja i došli smo do prvog planiranog odmora od trčanja. I to ne potpunog odmora, već aktivnog odmora u kojem ćemo trčanje svesti na minimum, tek toliko da ne zaboravimo kako se to radi.

I iskusni sportaši koji su već godinama u sportu na kraju svake sezone uzimaju nekoliko tjedana aktivnog odmora kako bi se odmorili od napornih treninga i natjecanja i zaliječili tijelo koje je iscrpljeno i „oštećeno“ svakodnevnim naporima.

Isto vrijedi i za rekreativce, a pogotovo za dojučerašnje početnike koji su nakon nekoliko godina (pa čak i desetaka godina) neaktivnosti otkrili ovu divnu aktivnost koja im je uvelike promijenila život. Ovih osam mjeseci je bilo poprilično naporno i to je veliki šok za organizam pa je kratki predah od trčanja i više nego dobrodošao.

U periodu aktivnog odmora dobro je umjesto trčanja ubaciti neku drugu aktivnost, a mi smo se odlučili za planinarenje jer je najzgodnije za organizirati. Da nas 150 dođe na bazen u istom terminu mislim da bi nastao kaos na bazenu. 🙂 A ni bicikliranje po nasipu nije baš jednostavno organizirati jer nemaju svi bicikle i zimsku opremu.

Zato smo se odlučili za jedno trčanje i jedno planinarenje tjedno i to po slijedećem rasporedu:

  • TRČANJE – srijeda (21. i 28.11.) u 18:30 na nasipu kod Boćarskog doma
  • PLANINARENJE – subota (24.11. i 1.12.) na Sljeme u 10h. Okupljanje na Bliznecu.

Na ove treninge su dobrodošli svi, slobodno dođite bez ikakve obaveze, a ako vam se svidi možete i vi postati član adidas škole trčanja i provesti aktivnu zimu u dobrom društvu.

Osim što smo osam mjeseci trenirali, išli smo i na dosta utrka. Putovali smo organizirano na Plitvice trčati utrku od 5km i u Karlovac na utrku od 12km, organizirano smo nastupili i na nekoliko utrka u Zagrebu od kojih su najznačajniji nastupi na Zagrebačkom polumaratonu i polumaratonu „Ivan Starek“ s kojim se broj zagrebačkih školaraca koji su istrčali polumaraton u 2012. popeo na 112! Osim polumaratona nastupali smo i na kraćim utrkama kao što je kros utrka „Volim trčanje“ i kros Podsused – Zagreb.

Za kraj školske godine 65 naših školaraca nastupilo je na novoj, vrlo atraktivnoj utrci „Zagrebački noćni cener“, a najbrži su bili Enes Sedić od dečki s 42:19 i Marta Lozo od cura s 47:10. Martu je taj rezultat svrstao u Top10 ženske utrke što je vrlo vrijedan podatak kad se zna da je na utrci nastupilo ukupno 160 trkačica.

Sve ove uspjehe treba i proslaviti pa ovog petka (24.11.) za naše polaznike, ali i sve prijatelje škole, organiziramo završni party u Londoneru na kojem će svi ovogodišnji školarci dobiti diplomu za završen „prvi razred“.

Prije partya imat ćemo kratko predavanje o zimskoj školi trčanja s početkom u 19h pa ovim putem pozivamo sve koji su još uvijek neodlučni da dođu i vide naš program i poslije nam se pridruže u zabavi do kasnih noćnih sati. Pa da vidimo tko je najizdržljiviji i tko će doći u subotu na planinarenje. 🙂

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: