Bili smo na Festivalu nordijskog hodanja i natjecanju na 5 i 10 km – Trakošćan 2023.

U subotu 6.5. grupa veselih hodača (kluba i škole) Trčaone uputila prema Trakošćanu na Fatival nordijskog hodanja. Natjecatelji su krenuli dosta rano s osobnim autima kako bi stigli na početak natjecanja koje je bilo u 9h dok je ostatak grupe (njih 40) s busom krenuo nešto kasnije. Na Festivalu je 60 nordijskog hodača i hodačica Trčaone odradilo rute po izboru, od najkraće koja broji 2.5 km do najduže 9.5 km. Za razliku od natjecanja na kojem je cilj bio brzi tempo i adekvatna tehnika, na rutama je naglasak stavljen na zabavu i fotografiranje prirode koja nas je okruživala.

Prije početka samog natjecanja svi su na uputu trenera prošli jednom stazu kako bi pomno isplanirali taktiku oko utrke. Ukupno 45 hodača natjecalo se na utrci 5 i 10 km, a svih 12 članova Trčaone koji su sudjelovali osvojili su neki plasman u svojoj kategoriji što nikako nije mala stvar i vjerujem da su njihovi treneri, kao i ja osobno, izuzetno ponosni na ostvarena vremena. Da se trud i redovitost isplate pokazali su upravo na ovom natjecanju. Po završetku natjecanja stiže i bus prepun školaraca i klubaša nakon čega slijedi otvaranje festivala jednom grupnom fotografijom.

Tako je 2. mjesto ukupno na stazi od 5 kilometara osvojio Stjepan Musulin, a 3. mjesto ukupno na stazi od 10 kilometara osvojila je Daria Tkalčić. Čestitamo na ovom sjajnom rezultatu!

Osim glavnog natjecanja, Trčaona je svoje članove odlučila interno nagraditi za trud i redovitost pa su tako najbrže tri žene i troje muških nagrađeni u dionici na 5 i 10 km na Prvenstvu Trčaone. Hvala sponzoru Hervisu koji nam je osigurao poklon vrećice s majicom i maramom za naše članove. Osim poklona Hervisa tu su bile i Trčaona medalje i pehari za najbrže hodačice i hodače. Toliko su bili brzi da i ne smijemo govoriti, ali dovoljno je reći kako im je tempo bio od 7:16 min/km do 9 min/km prosječno. Jednom riječju sjajno.

Trčaona interno Prvenstvo u nordijskom hodanju

5 kilometara žene
????Kristiana Husar
????Maja Jelovečki
????Elizabeta Janječić
10 kilometara žene
????Daria Tkalčić
????Nikolina Šilipetar
????Gordana Vidaković
5 kilometara muškarci
????Stjepan Musulin
????Slaven Matić
????Jadranko Ahel
10 kilometara muškarci
????Zlatko Janječić
????Mladen Borovina
????Vedran Vucelić

Ubrzo kreće i zajedničko zagrijavanje gdje je preko 500 hodača radilo razne vježbe uz glazbu kako bi pripremili svoj tijelo na zabavni napor koji slijedi. To su bile rute 2.5, 4, 7 i 9.5 km. Svako se uputio na rutu prema željama, mogućnostima i savjetu trenera Brune.

Po povratku s ruta svi stižu rumeni jer su zrake sunca bili snažne, ali veseli jer znaju da ih čeka zasluženi ručak. Po završetku ručka neki su odlučili dodati koji kilometar šetnjom kroz dvorac Trakošćan. Ubrzo je uslijedila pauza s rashlađenim pićem gdje su svi izmjenjivali svoje priče i doživljaje.

Oko 16 sati uslijedilo je zatvaranje Festivala uz završnu riječ organizatora i proglašenje pobjednika 2. kola lige natjecanja u nordijskom hodanja. Članovi kluba Trčaone osvojili su 2 zlata, 7 srebra i 3 bronce. Bravo natjecatelji!. Velike pohvale i ustrajnim školarcima koji su u velikom broju došli na ovaj Festival i pokazali kako se hoda nordijskom tehnikom na rutama različitih duljina.

Do idućeg festivala,

Napisao: glavni trener nordijskog hodanja Borna Šeremet

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: