Bili smo na vrućoj utrci na Jarunu i ostvarili sjajne rezultate

Ponos. To je prava riječ kojom trebam započeti ovaj izvještaj s naše posljednje utrke – 5. Noćne 10-ke i polumaratona koja se održala prethodnu subotu, 15.7. na Jarunu. Razlog zašto smo svi mi treneri ponosni na vas je što ste odradili odlične utrke, a većini je to bila prva utrka i trkačka medalja na čemu posebno čestitam!

Kao i uvijek krenut ćemo od početka – počevši s dolaskom na užareni Jarun oko 17:30 gdje smo pri preuzimanju startnih brojeva već mogli osjetiti da će biti vruća večer i vruće utrke. Nakon grupnog fotkanja krenuli smo na zagrijavanje po grupama za prvu i najtopliju utrku dana – onu na 5 kilometara. Jarun je bio ispunjen Trčaoninim bojama od starta ove utrke pa do finiša posljednje utrke, one na polumaratonu, tamo negdje oko ponoći.

Utrka na 5 kilometara je našoj ekipi iz škole bila prva utrka te je bila zbilja izazovna s obzirom na temperature, no ekipa, ne samo da ste uspješno odradili utrke i dobili prve medalje već ste pritom postigli i odlične rezultate! Osim naših školaraca, na utrci je nastupio dio naših klubaša koji su vjerujem jednako cijenili okrepnu stanicu na polovici utrke kao i svi vi koji ste prvi puta trčali utrku. No i u takvim uvjetima pokazali ste kako ste svi vrijedno trenirali i to se isplatilo jer ste izdržali utrku na najtopliji dan godine te će svaki trening i svaka utrka nakon ovoga biti puno, puno lakši (čitaj: s manjom temperaturom). Uz to, osvojene su i brojne medalje po kategorijama no o tome nešto više kasnije u tekstu.

Po završetku utrka na 5 kilometara, uslijedilo obvezno hidriranje i proslava prvih medalja uz hladno osvježenje u obližnjim ugostiteljskim objektima uz uvijek dobro društvo vaših kolegica i kolega iz grupe. Tu bih posebno napomenuo kako mi nije promaknuo onaj ljudski, empatični element kod mnogih gdje ste jedni drugima donijeli osvježenje, provjerili kako je bilo i općenito iskreno slavili vašu pobjedu nad samim sobom, jer sjetite se gdje smo bili prije 4 mjeseca s minutom trčanja, a sada postižemo odlične rezultate na najtopliji dan u godini i to na 30 do 40 puta dužoj dionici nego na prvom treningu!

Sljedeća utrka koja je startala je bio polumaraton na kojoj smo imali našeg Karla Belavića koji se hrabro borio s uvjetima te uspio otrčati odličan polumaraton – i to ispod 2 sata, bravo Karlo!

Posljednja utrka dana je bila ona na 10 kilometara koja je startala u 21:30, no to nije značilo i mnogo lakše uvjete za naše klubaše koji su se također vrhunski borili i postigli odlične rezultate, ali i postolja!

Kada smo već kod postolja, mislim da bi za kraj bio red spomenuti našu brojnu ekipu na postoljima po kategorijama, te bi ih ovim putem izdvojio:

• Na 5 kilometara – Teu Babić s 3. mjestom, Branku Tavčar s 2. mjestom, Snježanu Erceg s 1. mjestom i Zorana Kulušića Nerala s 3. mjestom
• Na 10 kilometara – Teu Pintarić s 1. mjestom, Mihovila Žokvića s 3. mjestom, Matiju Habijaneca s 2. mjestom i Borisa Šturlana s 1. mjestom

I u konačnici, kako se bližila ponoć i kraj svih utrka, došlo je na red proglašenje na koje smo, ponovno, iznimno ponosni. To je proglašenje za klubove, odnosno za najizdržljiviji i najmnogobrojniji klub gdje smo uvjerljivo pobijedili, a za to ste zaslužni upravo vi. Svatko od vas pojedinačno čini Trčaonu u ono što ona prije svega jest, a to je jedna velika trkačka obitelj.

Pogledajte veliku fotogaleriju s utrke na https://www.facebook.com/media/set/?vanity=trcaona&set=a.681248817378134

 

Napisao: Filip Koražija – glavni trener u klubu i školi trčanja

Podijeli tekst na društvenim mrežama: