fbpx

Diplomirala generacija 2019.!

Na sunčanu i toplu, mogli bismo čak reći ljetnu, nedjelju 13. listopada 2019., članice i članovi Trčaone Zagreb i Rijeka uspješno su pretrčali svoj prvi polumaraton i utrku na 10 kilometara!

Nakon zajedničkog fotografiranja uslijedilo je zagrijavanja na Zrinjevcu gdje su se članovi opustili i onu prvotnu napetost zamijenilo je uzbuđenje. I ove godine Trčaona je bila najbrojnija skupina trkača na Zagrebačkom maratonu. Čak 240 polaznika i polaznica startalo je s Trga bana Josipa Jelačića na 21 i 10 kilometara duge utrke. Njihovi treneri pratili su njihov svaki korak te zajedno prošli kroz cilj. Sunce i poprilično visoke temperature za ovo doba godine nije im olakšalo no nitko se nije žalio jer upravo je lijepo vrijeme izmamilo stotine navijača uz stazu.

Navijači uz stazu bodrili su naše trkače od početka do kraja!

Posebni navijači bili su članovi Trčaone koji nisu trčali ili su završili utrku na 10 kilometara. Nitko nije išaao doma već su se rasporedili na nekoliko mjesta kako bi dodatno motivirali one koji trče. To je taj sjajan timski duh!

Ovaj završeni polumaraton te utrka na 10 kilometara za grupu Rekreativka nije samo označio završetak još jedne utrke u nizu već i novi početak u životima ovih trkača. Sada su to ozbiljne trkačice i trkači koji znaju koliko im je trčanje unijelo pozitivnih promjena u život i te pozitivne promjene neće više samo tako nestati. Trčanje i zdrav način života postali su sastavni dio života svakog polaznika, ali tu su i oni jednako važni segmenti Trčaone – druženje, međusobna potpora i prijateljstvo.

Emotivan ulazak u cilj

Polumaraton su trčali i naši članovi Trčaone kluba. Mnogi od njih ostvarili su uistinu sjajne rezultate i dokazali kako se treniranje cijele godine itekako isplati. Jedva čekamo njihov nastup na Ljubljanskom polumaratonu 27.10. gdje će, osim polumaratonaca, nastupiti i naša maratonska grupa po prvi puta u povijesti Trčaone!.

Prošlo je sedam mjeseci, utrke na 5, 10 i 21 km i nebrojeno puno kilometara na treninzima. Od prvog treninga pa sve do ove nedjelje vodilo je ka ovom cilju. Ovo je dokaz koliko su napredovali od početka škole trčanja do danas uz uporno treniranje. Ove utrke na 21 i 10 km nikako nisu završetak njihove trkačke priče. Jedino se sada mogu zapitati: „Što je sljedeće?“.

Generacija 2019. je uspješno diplomirala!

I za kraj možemo reći samo: Čestitamo dragi polumaratonci! U ime svih trenera, kao i organizacijskog dijela Trčaone, od srca vam čestitamo na uspjehu. Ovime ste diplomirali u Trčaoni školi trčanja!

Ukoliko čitate ovaj tekst, a niste trčali s nama u 2019. te razmišljate kako ne bih nikada mogao/mogla pretrčati 5 km, a definitivno ne 21 km – svi zajedno iz Trčaone poručujemo: “Možete! Samo izuj papuče i obuj tenisice!“.

Fotografije sa Zagrebačkog polumaratona pogledajte u Facebook fotogaleriji:

Fotografije visoke rezolucije potražite na bit.ly/ZGpolumaratonFlickr

…ali ovo nije kraj 😉

Vaš Trčaona tim

Podijeli tekst na društvenim mrežama: