Druga generacija adidas škole trčanja

Trčanje vas intrigira, ali se ne usuđujete sami započeti? Polumaraton vam se čini nedostižan? Ne znate kako istopiti nakupljene kilograme? Novogodišnja odluka je bila „Počet ću se baviti trčanjem“? Želite besplatnu startninu za zagrebački polumaraton?

Bez obzira što vas je motiviralo, došli ste na pravo mjesto. adidas škola trčanja prima polaznike druge generacije škole trčanja za početnike.

 

U školu se mogu prijaviti svi odrasli građani, bez obzira na spol, godine, težinu i prethodno trkačko (ne)iskustvo. Škola prima totalne početnike, osobe koje se nisu bavile trčanjem niti nekim drugim sportom, domaćice, uredske i knjiške moljce. 🙂

Spremni smo od vas napraviti trkače, ali uz dobru zabavu, zdrav način rekreacije te puno rada i znoja . Netko će se na kraju odlučiti i završiti polumaraton, a netko će jednostavno nastaviti trčati samostalno. Nama je svejedno. Najvažnije je da iz škole izađete kao trkači!

RIJEKA

U tijeku su pripreme za pokretanje škole trčanja i u Rijeci. Škola će početi sredinom travnja, trenutno su u tijeku predprijave na http://www.skola.trcanje.hr/adidas-skola-trcanja-u-rijeci.

 

 

Tko se može prijaviti?
U školu se možete prijaviti svi vi koji ste željni treniranja u grupi i koji želite pratiti stručno vođene treninge. Uvjet za upis je punoljetnost i liječnička potvrda da se možete baviti rekreativnim trčanjem (potvrdu zatražite kod svog liječnika opće prakse).

Cilj škole?
Sustavnim pristupom i postepenim napretkom od početnika napraviti trkača. Ambicioznije ćemo dovesti na cilj polumaratona, upornijima skinuti višak kilograma, a svima učiniti trčanje sastavnim (i zabavnim) dijelom života.

Gdje?
Grad Zagreb, savski nasip kod Boćarskog doma, a tijekom ljetnih dana u park šumi Maksimir. Vidi rubriku LOKACIJE.

Kada?
Škola počinje 19.3., a završava 18.11.2012. Grupni treninzi se održavaju u terminima:

 • ponedjeljkom i srijedom (18-19h i 19-20h)
 • utorkom i četvrtkom (18-19h i 19-20h)
 • subotom (8-9h i 9-10h)

NAPOMENA: Polaznik/ca bira koji termin mu/joj najviše odgovara (PON/SRI ili UTO/ČET) dok je trening subotom zajednički za sve. Dakle, u školu dolazite 3x tjedno.

Novost: Ove godine nedjeljom uvodimo neobaveznu aktivnost – planinarenje po Medvednici. Ova aktivnost se posebno preporuča onima koji u školi žele izgubiti višak kilograma. Polazak (s dogovorene lokacije) će biti u 9h, a tura će trajati 3-6 sati.

Početnici vs. apsolutni početnici
Škola je namijenjena za apsolutne početnike (osobe koje se nisu bavile trčanjem niti bilo kojim drugim sportom) i treninzi će biti prilagođeni njima.

Osim apsolutnih početnika u školu se primaju i osobe koje su prije škole samostalno trčale, ali koje nisu spremne za naprednu grupu (uvjet za naprednu grupu je trčanje u kontinuitetu min 60 minuta). Ove osobe obično trče 1-3 puta tjedno po cca 5 km. S obzirom da bi njima početni treninzi s apsolutnim početnicima bili lagani, oni će imati svoga trenera i trenirat će po posebnom planu.

Kako?
Stručno izrađen i vođen plan priprema i treninga. Zajednički treninzi na otvorenom 3x tjedno uz individualne konzultacije s trenerom i liječnikom osobno na treningu ili putem e-maila. Zagrijavanje, istezanje i učenje tehnike trčanja su sastavni dio svakog treninga.

Trener će slati tjedna raspored treninga tako da u slučaju izostajanja možete samostalno napraviti trening.

Koliko košta?
Škola košta 1.200 kn plativo u ratama (300-450-450 – ožujak, lipanj, rujan).
Studenti mogu plaćati u mjesečnim ratama po 150 kn.
Moguće je upisati pauzu te za mjesec u kojem ne dolazite na treninge nećete plaćati članarinu. Pauza se mora prethodno najaviti.

Što je uključeno?

 • stručno vođeni treninzi (grupni, individualne konzultacije putem e-maila)
 • stručna medicinska pomoć (liječnik-trkač je dio trenerskog tima)
 • edukativna predavanja (1x mjesečno)
 • korištenje svlačionice i tuševa (u sklopu Boćarskog doma)
 • adidas majica za trčanje
adidas poklon za najupornije
Jedan od ciljeva škole je da vas kroz 8-mjesečne pripreme dovedemo u formu u kojoj bez problema možete istrčati jesenski polumaraton. adidas će svim polaznicima škole koji budu redoviti u školi, a to znači da budu članovi škole svih 8 mjeseci i da prisustvuju na najmanje 60% zajedničkih treninga, pokloniti besplatnu startninu za Zagreb polumaraton (07.10.2012.). Kao što vidite, ne isplati se markirati iz škole 😉

Kako je bilo prošle godine?

Zainteresirani?
Kako bi se upisali u drugu generaciju adidas škole trčanja potrebno je

 1. Otići liječniku opće prakse ili u športsku ambulantu koji vam trebaju izdati potvrdu da se smijete baviti rekreativnim trčanjem
 2. Ukoliko već niste, ispuniti prijavni obrazac – http://www.skola.trcanje.hr/predbiljezbe-proljece-2012
 3. Uplatiti prvu ratu školarine (300 kn) ili cijeli iznos školarine (1.200 kn) na žiro račun DŠR Aktivan život 2484008-1104393164 (RBA) ili platiti gotovinom prilikom upisa
 4. Javiti se na skola@trcanje.hr i pričekajte naš odgovor s pozivom na upis.

Imate pitanje?
Postavite ga na nedeljko@aktivan-zivot.hr ili na 091/2543-419 (Nedeljko Vareškić)

 

Trčanje is all in!

Podijeli tekst na društvenim mrežama: