fbpx

Haloterapija – pomoć za dišne puteve

Za sve članove adidas škole trčanja osigurali smo popust od čak 50% za tretmane haloterapije u Slanoj sobi Kvatrić. Slijede detalji:

Haloterapija  je prirodna metoda liječenja djece i odraslih koji imaju problema sa dišnim putevima (astma, bronhitis, alergije, problemi sa sinusima….), a u primjeni u Europi i širom svijeta je već punih 25 godina i provodi se  u slanim sobama.

Haloterapija je podgrana speleoterapije, a speleoterapija je nastala kad se različitim znanstvenim istraživanjima potvrdila spoznaja da rudari koji rade u rudnicima soli ne oboljevaju od bolesti dišnih puteva zahvaljujući udisanju sitnih čestica kamene soli koje čiste dišni sustav i podižu imunitet. To je postpuno dovelo do pretvaranja rudnika i slanih špilja u liječilišta. Iako je provođenje terapije u takvom okruženju dalo odlične rezultate, zapravo kao jedina mana pokazalo se to što terapija na takav način nije dostupna većem broju ljudi niti vremenski, a niti financijski.

Trebalo je samo par godina istraživanja i predanog rada da se pronađe idealno rješenje – slana soba.

Halogenerator je poseban uređaj kojim se u slanu sobu upuhuju sitne čestice kamene soli stvarajući na taj način suhi slani aerosol koji duboko prodire u dišni sustav, dolazi i do malih dišnih puteva, čisti ih, otapa nakupljene sluzi i potiče njihovo izbacivanje van. Time je u slanim sobama stvorena idealna mikroklima i koncentracija soli u zraku.

Dolazak u slanu sobu je izuzetno praktičan – ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu te na terapiji boravite u svojoj odjeći. Time vrijeme koje je potrebno izdvojiti za boravak možete uklopiti čak i u pauzu tijekom radnog vremena. Ukoliko na terapiju dovodite djecu možete ih dovesti prije ili poslije vrtića, škole, u pauzi između aktivnosti.

Ambijent koji Vas čeka dolaskom u Slanu sobu Kvatrić za odrasle je opuštajući i meditativan te Vas očekuje 40 minuta potpune relaksacije i obnavljanja. Za mališane je slana soba vesela i razigrana kao što su i oni sami te njihovih 20 minuta terapije prođe u igri i zabavi. Kako i samo ime kaže, slana soba je prostorija u kojoj su i strop i zidovi obloženi sa solju dok se i na podu nalazi sloj soli debeo cca 15cm tako da zaista pruža osjećaj da ste na neko vrijeme iz zagrebačke svakodnevice zalutali u rudnik soli.

Kretanje u prirodi: trčanje, hodanje, vježbanje su idealne aktivnosti za jačanje duha i tijela, ali za osobe alergične na peludi i nisu uvijek baš najugodnije. Kihanje, šmrcanje, suzenje očiju i ostale „radosti“ haloterapijom i boravkom u slanoj sobi se mogu značajno ublažiti. Slana soba je prirodna metoda terapije koja će Vam olakšati tegobe te vremenom omogućiti smanjenje unosa lijekova u organizam. Iskoristite prednosti prirode i priliku za reduciranje medikamentozne terapije.

Haloterapija se kao potpuno prirodna metoda koja podiže imunitet, pročišćava dišni sustav i jača kapacitet pluća preporuča svim sportašima (i alergičarima i onima koji to nisu) te svim dobnim skupinama, od najmlađih do najstarijih te je idealno da se prakticira kao nadopuna uobičajenim treninzima.

S obzirom da se adidas škola trčanja redovito odvija u prirodi, osigurali smo školarcima jedinstveni popust na terapije u Studiju za solnu terapiju – Slana soba Kvatrić (www.slanasoba.com) u iznosu 50% na svaki tretman. Komercijalna cijena je 100kn, a polaznici adidas škole trčanja plaćaju 50kn.

Popust vrijedi sve do završetka ovogodišnjeg ciklusa adidas škole trčanja kako bi se školarci mogli uputiti po obnovu i poslije polumaratonske utrke te na vrijeme pripremiti imunitet za sezonu viroza i prehlada. Pogodnost osigurana članovima škole, odnosila bi se i na članove njihovih obitelji.

Više o slanoj sobi saznajte na www.slanasoba.com, a prilikom odlaska u sobu ne zaboravite ponijetu školsku člansku iskaznicu jer putem nje ostvarujete popust.

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: