Hvala Splite iliti kraj zimske baze

Polako, ali sigurno zima nam se bliži kraju. Sunčanih dana je sve više, a uskoro će i temperature narasti što znači da se i naša zimska sezona treniranja bliži kraju.

Htio bih u nekoliko rečenica podsjetiti što smo sve odradili i prošli na treninzima kao i što smo na kraju postigli. U zadnja 4 mjeseca na treninzima smo stvorili kvalitetnu zimsku bazu za 2022. godinu vrijedno skupljajući lakše kilometre u početnim tjednima koje smo nadopunjavali vježbama jakosti/snage, kako na treninzima na terenu tako i kroz videe vježbi jakosti/snage koje ste dobivali u mailovima i na live treninzima u sklopu naše Vježbaone.

Tu dobru bazu (temelji kuće) smo počeli nadograđivati s dionicama i dužinama (zidovi kuće) koje ste vrlo vrijedno odrađivali i cijelu priču smo zaokružili s lakšim treninzima koji su uključivali Zimsku ligu s kreativnim kolima i kolima znanja, druženja uz kuhano vino, ali i krafne za Fašnik i naravno tapering prije same utrke čime je naša kuća dobila krov odnosno izoštrili smo sportsku formu za vrhunac naše zimske sezone, a to je bio Split maraton 2022.

Foto: www.splitmarathon.com

Prikaz utrke kroz brojke

  • 41 polumaratonka/ac
  • 1 maratonka (Ivanka Matanović) i 2 maratonca (Ivica Vidoš i Hrvoje Fruk) – dečkima je ovo bio prvi maraton, Ivanki drugi i to s osobnim rekordom za više od 10 minuta!
  • 3 štafete (1 mješovita i 2 ženske)
  • 5 trkačica na 5km
  • Ukupno: 61 trkačica/ač

Najbrža trkačica na polumaratonu: Ana Babić 1:57:07
Najbrži trkač na polumaratonu: Aleš Petek 1:46:30
Najbrža trkačica na 5km: Martina Vuksanović 26:55

Fun fact

Jeste li znali da postoji video zapis vašeg ulaska u cilj? Sve što trebate je otići na službene rezultate https://protime.si/hr/dogodek/22-split-marathon/, pronaći svoju disciplinu i sebe na rezultatima te kliknuti na ikonu Youtubea.

Foto: www.splitmarathon.com

Ono što brojke ne mogu prikazati

Odlična organizacija utrke od strane Maraton kluba Marjan, druženje prije i poslije utrke, emocije poslije istrčanih prvih polumaratona, maratona, istrčanih osobnih rekorda i cijeli doživljaj eventa. Sve je to krasilo ovaj naš izlet u Split, kao i mnogi drugi detalji koji će se pamtiti kao što su npr. mini baklave na okrepi na Marjanu zahvaljujući našim trkačkim prijateljima iz organizacije Sarajevskog maratona, vrhunska atmosfera na startu uz klasik Dine Dvornika „Ništa kontra Splita“ kao i svi ostale sitnice koje pojedinačno nisu velike, ali cijelu ovu utrku su digle na jednu višu razinu doživljaja i u jedan pravi izlet u Splitu.

Gledajući iz moga kuta, iznimno sam zadovoljan radom i trudom koji ste pokazali na treninzima što je rezultiralo i odličnim rezultatima počevši od 5 km gdje su cure rasturile, mnoštvu prvih polumaratona i odličnih rezultata općenito na polumaratonu, štafete su hrabro riješile punu maratonsku stazu koja je bila dosta brdovita s nekoliko odličnih rezultata na 10 i 12 km i za kraj, kako ne spomenuti naše maratonce kojima još jednom skidam kapu na istrčanom maratonu!

Napomena: vaši rezultati su stavljeni na našem internom portalu, a možete ih provjeriti na https://trcaona.trcanje.hr/utrke, a ako nečiji rezultat nedostaje, možete ga samostalno dodati kroz sustav ili se javiti na nedeljko@aktivan-zivot.hr.

Sve ovo može biti samo poticaj za daljnje treninge i utrke u ostatku 2022.

Vezano na to, ovim putem bih odmah najavio našu sljedeću utrku u kalendaru, a to je 3. Koprivnički polumaraton koji će se održati u subotu 21.5.2022. u 16:30 sati, naravno u Koprivnici. 🙂

U sklopu utrke postoje dvije discipline: polumaraton i utrka na 5km. Staza je ravna i samim time odlična prilika za istrčati dobar i brz rezultat. Proljeće nam je pred vratima, slojevi se skidaju i uvjeti za trening će biti odlični i za one koji su ljubitelji zimskih uvjeta, kao i za one koji nisu toliki ljubitelji zime te to treba iskoristiti.

Prijave su otvorene i isključivo su kroz naš interni sustav, kao i plaćanje preko našeg webshopa s obzirom da smo uspjeli dobiti povoljnije startnine za sve članove Trčaone, a više informacija možete pronaći na linkovima u nastavku:

Piše: Filip Koražija, glavni trener trčanja u Trčaona Zagreb

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: