Imamo polumaratonce!

Članovi adidas škole trčanja iz Osijeka, Zagreba, Splita, Rijeke i Pule su u prošlu nedjelju (9.10.2016.) nastupili na utrci polumaratona u sklopu 25. Zagreb maratona.

Kao i prethodnih godina, adidasovi školarci su bila najbrojnija ekipa na utrci, a ove godine ih se skupilo točno 300. Zaista impresivan broj kojeg se ne bi posramile i neke razvijene zemlje sa Zapada. Zanimljivo je i to da su svi oni i uspješno završili utrku što pokazuje da se u adidas školi trčanja radi ozbiljan posao. No to ne znači da nema zabave na treninzima i utrkama na kojima nastupaju. Pogledajte samo fotografije s treninga i utrka i sve će vam biti jasno.

Organizator maratona je samo za adidasove školarce osigurao posebne šatore za presvlačenje kod kojih su se okupili, presvukli i nakon toga otišli na Zrinjevac. Na Zrinjevcu tj. na ulazu HAZU-a su okinuli sada već tradicionalnu milenijsku fotografiju nakon koje su otišli na zagrijavanje.

Na utrci su nastupili u jakosnim grupama sa svojim trenerima koji su ih bodrili i hrabrili u ovom za njih velikom pothvatu. Polumaraton je za sve njih samo 7 mjeseci ranije bio čista znanstvena fantastika. No taj dan je postao stvarnost. Zagrljaji i suze radosnice se nisu štedili u cilju utrke. Emocije su frcale na sve strane. Bio je to vrhunac njihova 7-mjesečnog predanog rada.

Čestitke svima i vidimo se u proljeće 2017. kada upisujemo nove polaznike adidas škole trčanja!

Piše: Nedeljko Vareškić

Podijeli tekst na društvenim mrežama: