fbpx

Interna utrka Trčaone trail 2020.

Ovaj tjedan prošao je u znaku naših trail trkača i trkačica, tzv. Trčaona šumskih ljudi čijim žilama teku brdski potoci!

Jučer, subota 10.10.2020., održali smo internu utrku „Medvednica edition“ na najdražem nam brdu. Utrke Goršćica (15km + 500m visinske) i Plazur (31km + 1400m visinske) bile su idealan izbor za savršeno subotnje prijepodne, a i poslijepodne. Velika bitka vodila se na kratkoj utrci gdje smo imali dvije pobjednice s identičnim rezultatom i imenom, Martina Vajdić i Martina Štrkalj. Treća odnosno druga bila je Edita Macan. Kod muških pobjedu je odnio Ivan Družinec, dok je u fotofinišu Siniša Maravić uzeo drugo mjesto ispred „starog“ trailera Danijela Jakušića.

Na velikoj utrci u muškoj konkurenciji bilo je manje napeto. Prvo mjesto osvaja Vjekoslav Klarić, dok nedugo iza njega dolazi Krešimir Švenda. Dojma smo da je utrka bila duža 10 kilometara, kako bi se vodila borba do posljednjeg metra s obzirom na probleme s grčevima koji su usporili Vjeku. Treći u cilj dolazi imenjak Marko Blažan koji je zadnjih 5 km na svoja leđa nabacio ozlijeđenog Zorana i „nosio“ ga do kraja.

Kod cura prvo mjesto zajedničkim snagama osvajaju Tina Fišter i Susanna Šain. Treća dolazi Ivanka Matanović u skraćenoj varijanti od 20km. Bravo cure!

Što reći osim bilo je savršeno! Sjajan dan, sjajna ekipa i sjajna utrka za Trčaona trail ekipu. Puno dobre i prijateljske atmosfere, ali i dobre konkurencije te natjecanja do samog kraja utrke.

 

Goršćica (15km +500m elevacije)

Žene

 1. Martina Vajdić
 2. Martina Štrklaj
 3. Edita Macan

Muškarci

 1. Ivan Družinec
 2. Siniša Maravić
 3. Danijel Jakušić

 

Plazur (31km + 1400m elevacije)

Žene

 1. Kristina Fišter
 2. Susanna Šain
 3. Ivanka Matanović (odradila 20km)

Muškarci

 1. Vjekoslav Klarić
 2. Krešimir Švenda
 3. Marko Blažan

 

Od rekorda tu je prvih 15km Suzane Knežević, te prvi 31km Susanne Šain te ništa manje važan zajednički rekord Trčaone trail seniora u količini pojedene pite od jabuke.

Bravo traileri! Sjajan trail vikend je iza nas i možete biti ponosni na sebe, mi treneri definitivno jesmo.

Napisao: trener Marko Bićanić, Trčaona Zagreb

 

Uživajte u sjajnim fotografijama:

 

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: