Interni polumaraton i kraj Zimske Trčaona lige

Zima je prošla, neslužbena trening utrka došla

Kako to i inače biva, zima u Trčaoni bila je vesela i hlada, a zimski dani puni kilometara. Napravili smo iskorak u odnosu na prošlu godinu, pazeći pritom na naše nove klubaše koji su spremali svoj prvi half. Kilometri su se slagali, baza postajala sve šira i deblja, a mi napredovali iz tjedna u tjedan trčeći sve duže i duže s nadom da će se Korona situacija smiriti te utrke organizirati.

Međutim, proljetni half su nam prebacili na početak svibnja, neizvjesnost novog termina i dobru formu klubaša odlučili smo iskoristiti te odraditi neslužbeni polumaraton na treninzima. Iako uvjeti nisu bili idealni (promet, semafori, okrepa, konkurencija, atmosfera, navijači, natjecateljski adrenalin) startali smo te prašili nasipom i cestom u Maksimiru za vikend 20. i 21 ožujka.

Kako je bilo?
Odlično, kontrolirano, smireno i pametno. Uz upute nas trenera, dobili smo novih 40 polumaratonaca! Čestitam vam još jednom svima! Iskustvo koje imate, nitko vam ne može uzeti, a svaki idući half biti će nova avantura. I da, bez brige, svaka iduća velika dužina biti će lakša. „Stari“ klubaši polumaratonci također su bili odlični u ne baš idealnim uvjetima. Od njih 21, koliko ih je trčalo half, njih 76% istrčalo je svoj osobni rekord (PB) točnije njih 16, dok je samo 5 trkača (24%) imalo nešto slabiji rezultat od svog najboljeg. Ostatak grupa odradio je 10 kilometara za vikend.

Kada se sve zbroji i podvuče crta, itekako smo zadovoljni rezultatima ali i napretkom naših trkača kroz treninge. Također je velika stvar imati 40 novih polumaratonaca kojima su ovo vrata u polumaratonski svijetu, a svaki idući half će svaki od njih poželjeti trčati nešto brže kako bi pobijedio sebe. Sve je to moguće u Trčaoni i upravo to će biti naš idući cilj na nekoj „živoj“ utrci gdje ćemo loviti svoje PB-ove i medalje, kao i fotke s utrke 😉

 

Zimska liga 2020./21.

Zima je bila vesela, baš kao i prethodna, i ona tamo još godinu prije. Zimska liga naše je interno prvenstvo grupa na nasipu i u Maksimiru u kojemu se natječemo za titulu prvaka. Kroz lakše treninge do izražaja u borbi za titulu dolaze vještine orijentacije, kreativnosti, pjesništva, seflienga, znanja…
Kompletirali smo ligu, dobro se zabavili te uz to dobro i odradili treninge, ugodno s korisnim.

Prvaci Trčaona zimske lige 2020./2021. su:
savski nasip: grupa E1 (trener Mirko Batić)

 

Maksimir: grupa C1 (trener Leon Koražija)

Pobjedničke grupe u utorak i srijedu na treninzima dobili su pehare i nagrade. Čestitamo! 🙂

 

Napisao: Marko Bićanić, glavni trener Trčaone Zagreb

Podijeli tekst na društvenim mrežama: