Izlet nordijaca u Kamačnik

U ranijim jutarnjim satima nedjelje 23.4.2023. članovi kluba nordijskog hodanja Trčaona uputili su se prema mjestu Vrbovsko gdje se smjestila predivna staza uz Kanjon Kamačnik duga 6 km. Na izletu je sudjelovalo preko 140 hodača i uspješno odradilo rutu od 3 km prema izvoru i isto toliko natrag sjajnim ritmom hoda uz naravno brojne fotografije predivne prirode. U nastavku teksta pročitajte kako im je bilo.

I tako su se čak tri busa nasmijanih nordijskih hodača uputila iz Zagreba prema Vrbovskom u tu sunčanu nedjelju. Vrijeme je od samog jutra bilo sjajno te su sunčeve zrake dodatno podigle atmosferu u busu gdje su neki pojedinci zapjevali. S predivnim vremenom i pogledom na rijeku Dobru i potok Kamačnik stižemo na našu početnu točku, restoran Kamačnik.

Nakon kratkog dogovora i pripreme za ručak koji slijedi u poslijepodnevnim satima, „mala“ skupina uputila se na ulaz u samu stazu. Ulaskom u Panovu stazu započela je hodačka avantura. Iako su članovi kluba naviknuli brzo hodati, pejzaž zelenila koji ih je okruživao zaustavio je svakog kako bi fotografirali i jednostavno se divili ljepoti tog kraja. Na samoj stazi nekoliko puta prelazimo drvene mostiće i laganom šetnjom stižemo na naše odredište, izvor Kamačnik.

Dolaskom na izvor svi su prvo pomislili na kupanje, ali kako treneri nisu bili hrabri za isto svi su ipak odlučili ipak malo noge ubaciti u vodu i odmoriti 15 minuta. Duboko smo disali zahvalni za ovaj prekrasan dan. Za skromnih sat vremena gotovo svi hodači došli su do izvora te nakon zajedničkog fotografiranja vraćaju se prema mjestu od kojeg su krenuli.

Po povratku sa staze slijedi i nagrada za trud i hodanje, a to je sjajan ručak u Bistrou Kamačnik. Uživalo se u svemu, od sjajnih goranskih odrezaka preko friškog povrća do pastrve koja je možda ulovljena baš za vrijeme našeg hodanja. Ručak smo završili sa sjajnom štrudlom od borovnica nakon čega slijedi druženje uz priču i priprema za povratak u Zagreb. Nakon 15:30 sati sjedamo na bus i iako je ovaj izlet bio kratak i sladak vjerujem da će nam svima ostati u sjećanju.

Do idućeg izleta pozdrav od veselih nordijskih hodača 😉 Malu fotogaleriju pogledajte na našoj Facebook stranici.

Napisao: glavni trener nordijskog hodanja Borna Šeremet

 

Podijeli tekst na društvenim mrežama: