Izvještaj s generalsko-bosiljevačke utrke

Još jedna u nizu atletskih cestovnih utrka na kojoj su ovogodišnji polaznici adidas škole trčanja Zagreb nastupili je bila Generalsko-bosiljevačka utrka koja se održala u subotu 22.6.2013.Posebnost ove utrke u odnosu na ostale utrke koje se odvijaju Lijepom našom je u tome što je utrka bila humanitarnog karaktera za pomoć djeci s posebnim potrebama koji se krije pod nazivom „Pčelica“.

stol

Start i cilj utrke je bio na vanjskim termalnim bazenima Toplice Lešće smještene uz samu rijeku Dobru u općini Generalski Stol. Dužina na kojoj su školarci nastupali je iznosila 5 km po ne baš lakoj stazi sa dosta uzbrdica i nizbrdica te vrućem vremenu, ali to nije školarcima smetalo da daju svoj doprinos ovoj utrci i pomognu udruzi „Pčelica“.

Dojmovi nakon istrčane utrke su bili vrlo različiti jer se još prepričavaju doživljaji sa prve utrke, a to je  nastup na Plitvičkom maratonu odnosno  na dužini 5 km. Dok je nekima ova utrka bila tek prvo natjecateljsko iskustvo drugima je bila još jedna utrka u nizu.

Iako je utrka imala humanitarni karakter, a manje onog natjecateljskog, rezultati su pokazali da su polaznici adidas škole trčanja napredovali u treninzima pa su neki članovi istrčali svoje osobne rekorde pa tako osobito treba čestitati našoj polaznici Katarini Dilber koja je osvojila treće mjesto u ukupnoj ženskoj konkurenciji.

stol-2

Ovog puta uloga trenera je bila dvojaka da školarce zagrije za utrku i da školarci sami otrče utrku, te  da se pokušaju sjetiti svega što su im treneri govorili tokom treninga kako najbolje otrčat utrku sa što manje padova u tempu. Druga uloga trenera je bila da i oni otrče svoju utrku pa su tako treneri Vedran Lozanov, Marko Valičević trčali utrku 5 km gdje je u neizvjesnoj borbi trener Marko odnio pobjedu pred trenerom Vedranom, a dok je trener Bruno Erent odnio pobjedu na dužini 21km pred iskusnim hrvtaskim atletičarima Draženom Dinjarom i Zoranom Žilićem, dok je trener Nikola Paripović imao ulogu pacemaker-a školarcima koji su prvi put trčali utrku.

Na kraju treba dodati da su se školarci (oni hrabriji) okupali ili bar malo smočili noge u rijeci Dobri, a oni drugi su osvježenje pronašli  na bazenima gdje pozitivnog i vedrog duha nije nedostajalo.

Facebook fotogalerija

Privremeni rezultati

Izvještava: Nikola Paripović

Podijeli tekst na društvenim mrežama: